Döbbenetes újítással állt elő a Samsung: a CES-en egy sor újdonság mellett olyan okostelefon is feltűnt a standján, ami mindkét irányba hajlik.

Gábor János

2024.01.11. – Minden eddigi összecsukható koncepciót megújítva a Samsung egy olyan okostelefon-technológiát is mutatott a CES-en berendezett standján, ami mindkét irányban hajtható. A hajlítható kijelzős telefonokra sokan máig bizalmatlanul néznek, hiszen nehezen hiszik el, hogy tartósan jó minőségű maradhat egy olyan készülék, amit közepén hajlítva naponta többször összecsuknak és kinyitnak. Bár ez a megoldás napjainkban már tényleg sokáig jól működhet, úgy tűnik, a gyártók nem elégeszenek meg azzal, hogy a hajlítás csak egy irányban történjen.

Forrás: CNET

A Las Vegas-i elektronikai show keretében bemutatott új Samsung mobil képes arra, amire eddig egyetlen hajlítható kijelzős készülék sem volt: mindkét irányban összecsukható – mutatta be a CNET. Az In&Out Flip névre keresztelt technológiával lényegében értelmét veszti a csukható mobilok plusz egy, külső kijelzője. Mert a belső egyben külső is. Ha jól értjük. De jól értjük:

Kétségtelen, hogy ez az első olyan koncepció, ami lehetővé teszi, hogy tetszés szerinti irányban csukjuk össze a Samsung mobilunkat. Más kérdés, hogy az egyébként horror áron kapható készülékeket eddig is nagyon féltették a tulajdonosok a sérülésektől. Kérdés, hogy egy egyszerre belső és külső kijelző mennyire tartható karc- és repedésmentesen. A Samsung mindenestre közölte, hogy a megjelenési dátummal egyelőre nem rendelkező mobilt jelenleg különböző körülmények között teszik próbára. A tartósságát mínusz 20 és plusz 60 Celsius fok között tesztelik, valamint azt is megnézik, hogy mennyire bírja a gyűrődést a vízzel vagy éppen a homokkal szemben.

A HVG megjegyzi: a CES-en bemutatott technológiák sorsa változatos, hiszen némelyik pár hónap múlva piacra kerül, míg másokra gyakran éveket kell várni. Elméletileg az is benne van a pakliban, hogy az idén nyárra várt Galaxy Z Flip6-ba már bekerül ilyesmi, mivel, az In&Out Flip végre egy komolyabb változás lehetne a sorozatban. Ellene szól viszont, hogy a Samsung magabiztosan vezeti az összehajtható telefonok piacát, így kár lenne elsietnie ennek a megoldásnak a piacra dobását.

Ezek meg az új, nem összecsukható (nem is baj) Samsung mobilok:

HIVATALOS: Ekkor érkeznek az új Samsung Galaxy S24 telefonok

×