A Samsung Galaxy szériájáról szinte minden kiszivárgott 2023 utolsó heteiben. Január harmadikától a leleplezés hivatalos időpontja sem titok többé.

2024.01.03. – Az Apple már 2023 szeptemberében leleplezte legújabb szériáját. Ekkor már lehetett sejteni, hogy a Samsung válaszára sem kell sokat várni. A korábbi évek tapasztalatai alapján várható volt, hogy valamikor 2024 januárjában, februárjában érkezhetnek meg a Galaxy S24 készülékek. November környékén aztán egyre inkább egy januári időpont kezdett kirajzolódni, mellyel a Samsung visszatérne a 2021 előtt megszokott idősávba. 2022-ben és 2023-ban februárra tolódott az esemény időpontja, úgy tűnik, hogy sikerült ilyen téren is visszarázódni a COVID-19 előtti időkbe.

A fenti kép még 2023 decemberében szivárgott ki, mely papíron az összes pontos specifikációt tartogatja. Természetesen a hivatalos bejelentésig nem érdemes biztosra venni ezeket, ám az elmúlt időszakban nem sokat tévedtek a szivárogtatók.

  • A Samsung Galax S24 FHD+ kijelzővel érkezik majd, míg a másik két modell esetében már QHD+ felbontásra készülhetünk
  • Mindhárom modellben a Snapdragon 8 Gen 3 processzor kaphat majd helyet
  • Az Ultra továbbra is 200 megapixeles kamerával és 100x Zoommal várja a rajongókat, a többi készülék esetében meg kell elégednünk az 50 megapixellel és a maximális 30x Zommal
  • Az Ultra és a Plus valóban 12 GB RAM-ot kaphat majd, a sima készülék 8 GB-ot
  • Az Ultra titán borítást kaphat, a másik két készülék esetében a szokásos alumínium borításra készülhetünk
  • A 30 perces gyorstöltés sem marad el, a sima változat 30 perc alatt 50%-ra ugrik, a két nagyobb modell 65%-ra ennyi idő alatt

Kiderült, hogy mikor mutatja be az új telefonokat a Samsung

Január harmadikán a Samsung hivatalos YouTube fiókjára került fel egy rövidke képanyag, mely mindent el is árult. A korábbi szivárgásokkal egybevágva, január 17-én kerül sor a leleplezésre. Az esemény a San José városában megtalálható SAP Centerben kap helyet, így magyar idő szerint a késő délutáni, kora esti órákra várható majd a teljes felhozatal megismerése. A telefonok mellett a Samsung AI megoldása is ekkor debütálhat, erről szintén feltöltöttek egy videót a cég munkatársai a hivatalos YouTube felületre. A bejelentést élőben is lehet majd követni, ehhez a Samsung hivatalos oldalát, a Samsung.com-ot kell majd felkeresni január 17-én.

Forrás: PCFórum

Ilyen egy átlagos gamer PC 2024 januárjában – Új rendszer is felbukkant

×