A Reddit állítólag egy 60 millió dolláros szerződést keretében adja el a felhasználók tartalmait egy mesterséges intelligenciával foglalkozó cégnek.

2024.02.20. – Bár a Reddit ma már az egyik legnépszerűbb videojátékos fórum – amit ugye már nem csak gamerek használnak – kezdetben elég sikertelen volt. Sőt, 2005 júniusában, amikor elindult, az alapítók szégyenkezve az üresnek tűnő oldal miatt, több száz kamu felhasználót hoztak létre és azokkal posztoltak, hogy úgy tűnjön, sokan használják az oldalt. A trükk szemmel láthatóan bejött, hiszen ha videojátékokról van szó, akkor szinte mindenről lehet beszélgetni a Redditen.

2023

2023 elején a mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalatok népszerűsége az egekbe szökött, amik különféle chatbotokat és egyéb eszközöket hoztak létre. A gyorsan tanuló AI rendszerek persze meglévő online adatokat használnak fel, hogy tanulhassanak. Ez persze sok negatív visszhangot váltott ki a közösségekből, természetesen azért, mert mindenki félti az adatait. És itt jön az a meglepetés, ami a Reddithez köthető. A Bloomberg szerint a Reddit szerződést kötött egy AI céggel arról,

hogy a felhasználók által létrehozott tartalmakat eladja neki 60 millió dollárért.

A Bloomberg forrásai szerint a Reddit tehát olyan szerződést írt alá, ami lehetővé teszi egy AI cég számára, hogy a közösségi oldal tartalmaival tanítsa az mesterséges intelligenciáját. Ez több mint 800 millió havi aktív felhasználó meglévő és jövőbeli kommentjét és posztját jelenti, ezekhez mind hozzáfér majd az AI és fel is használhatja ismeretinek bővítésére.

A Bloomberg szerint ez az üzlet kiváló példa lehet más cégek számára is, akik akár szintén eladhatják így a tartalmaikat. Az OpenAI még 2023 decemberében írt alá egy hasonló szerződést a német Axel Springer SE médiavállalattal, és állítólag a CNN-nel, a Fox-szal és a Time-mal is tárgyalásokat folytatnak.

Természetesen megértjük azokat, akik már több fórumon is világossá tették, hogy nem igazán örülnek annak, hogy a tartalmaikat eladják. Szóval ha nem örülsz ennek, ne annyira sokat posztolj és kommentelj a Redditen.

Ezt láttad már?

A menőség szimbóluma – Ezért hiszi valaki többnek magát attól, hogy iPhone-ja van

 

×