Mégse a múlt héten beharangozott Fallout címeket adja ajándékba legközelebb az Epic Games. A változtatás nem példa nélküli, de elég szokatlan.

Gábor János

2024.02.19. – Az Epic Games nem részletezte az okokat, csak simán lecserélte a következő hétnapos időszakra meghirdetett ingyenes játékait egy új címre, ami elég nagy csalódás lehet a Fallout franchise rajongói számára. Ők már felkészültek rá, hogy először, vagy hosszú évek után újra átélhetik a Fallout, a Fallout 2 és a Fallout Tactics: Brotherhood of Steel jelentette klasszikus élményeket. Nos, nem így lesz, viszont nem kell könnyeket hullajtani, mert ami késik, az csak később jön: mivel a Bethesda sorozatának első játékai korábban is kaphatóak voltak ingyenes csomagba, nyilván idő kérdése, és újra előkerülnek. Csak mégse ezen a héten.

Super Meat Boy Forever

Az Epic Games Store valamiért rácsapott a vészleállító gombra és a Fallout játékok helyett ezt a címet dobta be alternatív megoldásként, hogy mégis legyen valami ajándék a héten, ezzel fenntartsa a free game kampány folyamatosságát. A hétről hétre kapott ingyenes címek listája ezúttal a Super Meat Boy Foreverrel bővül, amiről az az érzésünk lehet, hogy a „nem kár érte” kategóriából érkezik: bár az Epic felhasználói 4,6/5-re értékelik, a kritikusok csak 38%-ra. Utóbbi mutatótól függetlenül nem hagynánk ki a helyedben, ha már ingyenes.

Ez az elsőre bájosnak tűnő platformer, ami a Super Meat Boy folytatása, valójában éjfekete humorral rendelkezik, és a karaktered az elkerülhetetlen halállal néz szembe (hisz’ bármelyik pillanatban fasirtot csinálhatnak belőle), miközben átcsípi-rúgja-harapja magát az egyre újabb szintek válogatott gépezetein, csapdáin és szörnyetegein. Összetett világokban, bonyolultan felépített vesztőhelyek egész során kell keresztül haladnod, hogy megmentsd valahogy a korábban elrabolt babádat, akit a végső boss ejtett foglyul. Miközben sokszori elhalálozás árán leküzdöd a fokozatosan nehezedő kihívásokat, egy „nagyvászonra kívánkozó” történet játszódik le a szemeid előtt – írja az Epic. A játék 5520 forint kapható ingyen és tartható meg örökre, február 22-e este öttől, egy teljes héten át.

Addig még ezt adja ingyen az Epic:

Több ezer forint helyett ingyen adják a szuperlátványos pokoli száguldást

×