8300 forint helyett pár napig teljesen ingyen bezsebelhetjük a 2022-es hivatalos, kifejezetten látványos és hangulatos Dakar-videojátékot.


Bódi Dániel

2024.02.15. – Hazugság volna azt állítani, hogy a 2022 októberében megjelent Dakar Desert Rally volna a ralijátékok non plusz ultrája, de azoknak a játékosoknak bizonyosan kellemes kikapcsolódás, akik imádják az évente megrendezésre kerülő címadó tereprali versenysorozatot. De igazából minden versenyre éhes játékos megtalálhatja benne a számítását, pláne most, hogy teljesen ingyen be lehet rámolni.

Bár a Dakar-rali már jó ideje nem csak a sivatagi pokoljárásról szól, hiszen több tíz év után 2009-ben a sorozatot átköltöztették Dél-Amerikába, a legfrissebb játék azonban a 2020-21-22-es széria keréknyomán megtér a forró homoktengerhez. Idestova 4 éve már, hogy a Dakar ismét költözött: azóta Szaúd-Arábia ad otthont a világ legrátermettebb sofőrjeinek és motorosainak, amit a játék 30 szakasszal, dinamikusan változó időjárási viszonyokkal, váltakozó napszakokkal és évszakokkal, hivatalosan licencelt változatos járműkínálattal, offline és online játékmódokkal, valamint elég lehengerlő látványvilággal adaptált.

De továbbra sem hazudok: a Dakar Desert Rally közel sem tökéletes. Akadnak technikai és játékmenetbeli hibái, ugyanakkor az összkép inkább pozitív. A látvány, a hamisítatlan dakari hangulat bőven elviszik a hátán a programot, és mivel nincs más, ami feldolgozná a világ leggrandiózusabb tereprali versenyét, be kell érni ezzel. És mint mondtam, most épp ingyen adják, meg is lehet tartani, csupán fel kell nézni az Epic Games Store-ra, majd a játék profilján a könyvtárunkhoz adni. Erre február 15-től egészen 22-ig van lehetőség, amikor szokás szerint újabb ajándékok váltják a sorban.

Ezt is olvasd el:

Ilyen lenne a Dragon Ball, ha a Studio Ghibli készítette volna

×