A The Elder Scrolls V: Skyrim hatalmas bővítményét ráadásul rajongóknak köszönhetjük, 10 év után végre idén úgy tűnik, megjelenik.

2024.02.19. – Kétségtelen, hogy a Skyrim az a játék, amit minden korosztály, mindig, mindenkor imádni tud, nemtől, kortól függetlenül. Emlékezzünk csak a Skyrim nagyira, aki 80 évesen nem csak játssza a játékot, de Youtube csatornát is indított. Sőt ő az, aki egy mod segítségével még a kedvenc játékába is bekerült. Igen, a Skyrim moddereknek hatalmas közössége van, munkájuk pedig lenyűgöző, amit ez a 8K-s változat is kiválóan bizonyít. Vannak olyan modok, melyek javítanak a grafikán, behoznak pár érdekes karakterkinézetet, javítanak a környezet felbontásán, de vannak olyan projektet is, amik komolyabb célt tűznek ki.

A Lordbound nevet viselő mod-projekt készítői arra vállalkoztak, hogy teljesen új kalandokat hozzanak el azok számára, akik már unják az alapjátékot. A Lordbound nevű kiegészítő-mod ráadásul annyira komoly fejlesztés, hogy már 10 éve készül, hogy tökéletes legyen. Úgy tűnik azonban, hogy a PC játékosok hamarosan végre kipróbálhatják.

Lordbound

A kiegészítő története szerint a háború dobjai a Druadach völgyben dobognak. Kétszáz évnyi elszigeteltség után a völgy helyreállította megszakadt kapcsolatait Skyrim és High Rock tartományaival. Gorek garshakuri főnök nem hajlandó átadni hegyi erődjét a Birodalmi Légiónak, megtagadva tőlük a Jehanna és Solitude városai közötti, nagy értékű kereskedelmi útvonal ellenőrzését. Ahogy a háború tovább folytatódik, Druadach népe kénytelen Highreach falai között keresni védelmet, az ifjú Lord Haelan otthonában – de még Druadach utolsó bástyája is azzal fenyeget, hogy egy ismeretlen eredetű, titokzatos lovag keze által elesik, és csak halált hagy maga után. Bármilyen döntések szülessenek is végül, a völgy sorsa a bajnokok kezében van; újak és régiek kezében egyaránt.

Egyszerűen fogalmazva, a Lordbound a legnagyobb kiegészítő, amit a Skyrim valaha látott, az pedig már csak hab a tortán, hogy modderek készítették. Amikor megjelenik, körülbelül 50 új küldetést, 50 dungeont, az alapjátéknál hosszabb történetet, valamint vadonatúj tárgyakat és játékmechanikákat hoz magával. A karakterek, akikkel találkozhatsz, teljes mértékben szinkronizáltak lesznek, és a fejlesztők összesen mintegy 60 órányi új tartalmat ígérnek.

 

Nos, többek között a PCGamesN beszámolója szerint azok, akik nagyon vágynak a kiegészítőre, talán már idén letölthetik azt. A lap szerint nemrég az egyik modder, Kiria azt írta:

„Közepesen nagy magabiztossággal mondhatom, hogy megcélozzuk a 2024 végi megjelenést.”

Remélhetőleg ez az ígéret valóra válik, hiszen a Lordbound a Bethesda RPG-jének igen izgalmas kiegészítője lehet, ami talán még a régi játékosokat is arra készteti majd, hogy visszatérjenek.

Ezt láttad?

13 zseniális szerepjáték, ha szeretted-imádtad a Baldur’s Gate 3-at

×