Új életre keltette egy videós a legendás The Elder Scrolls címet. A Skyrim 8K-ban úgy néz ki, mintha csak tegnap jelent volna meg.

2023.12.21. – Amikor arról beszélünk, hogy melyik az a videojáték, ami a legnagyobb hatással volt a játékok világára, megkerülhetetlen cím a Skyrim. Nem feltétlenül azért, mert egy hibátlan mestermű, hanem azért, mert konzolgenerációkkal később is relevánsnak számít. Az igazán nagy játékok még akkor is megtartják a státuszukat, amikor már grafikailag, na meg sok esetben játékmenet terén sem érnek már fel az aktuális AAA játékok szintjére. Mégis, a karakterek, a sztori, a tartalom, meg úgy összességében a játékélmény, kortalanná teszi őket. Az Elder Scrolls V: Skyrim tökéletesen beleillik a legnagyobbak kategóriájába, holott első verziója 2011-ben, 12 évvel ezelőtt jelent meg.

Skyrim

A Bethesda nagyágyúja olyan mennyiségű tartalommal lett megpakolva, hogy le merem fogadni, vannak olyan játékosok, akik időről időre vissza-visszatértek a játékhoz, s még mindig van olyan elem, amit 12 év alatt nem sikerült felfedezni. Még ki nem próbált felszerelések, küldetésszálak, képességkombinációk, minden, ami szem-szájnak ingere. S ugyan már be van ígérve a hatodik epizód megjelenése, fogalmunk sincs, mikor játszhatunk vele legkorábban. Így hát azoknak, akik imádják a műfajt, még mindig a Skyrim az egyik legjobb választás.

Pláne úgy, ahogy Digital Dreams játssza!

 

A YouTuber feltöltött egy videót a híres bideómegosztóra, amiben bemutatta, hogy milyen magasságokba tud felemelkedni a mai technológiával egy 12 éves játék. A videóban egy 8K-ig felhúzott Skyrim látható, ami ráadásul még Nvidia DLSS 3-mal is dolgozik. Hogy hogyan? Nos, PureDark DLSS 3 modját használta ehhez. És ha már ott volt, úgy döntött rápakol még egy pár modot a játékra, szám szerint körülbelül 2000-et. Ami viszont sajnálatos, hogy Digital Dreams nem készített listát arról, hogy mik azok a modok, amik a videó hátterében dolgoznak, így nehéz lesz reprodukálni a teljesítményt. Nem mondom, hogy lehetetlen, de ember legyen a talpán, aki rápróbál több, mint 2000 modra. Természetesen egy ilyen minőségű high-end játékélményhez kőkemény vas is kell, ebben a videóst egy AMD Ryzen 9 7950X, na meg egy GeForce RTX 4090 segítette.

Ezt olvastad már?

Ennél a 15 zseniális játéknál nem volt jobb egyjátékos élmény 2023-ban

×