Az Epic Games kitalálta, hogy hogyan térhet vissza az iOS felületére, aminek hála a Fortnite is újra pöröghet az iPhone telefonokon és Apple tableteken.

2024.02.17. – Na úgy tűnik, hogy nem csak gépen lehet majd böngészni az ingyenes játékokat az Epic Games Store-ban. Az Eurogamer szerint ugyanis az Epic Games elkezdi fejleszteni az Epic Games Store mobilos verzióját, hogy Európában is megjelenhessen a vállalat iOS rendszereken. A cég most hivatalosan is megkapta az Apple Developer fiókot, ami azt is jelentheti, hogy nincs akadály. Az áruház elindítása egyben a Fortnite visszatérését is jelenti az iPhone-okra, évekkel azután, hogy az előző verziót bezárták. Történt ugyanis, hogy az Epic Games az Apple Store-t megkerülve adott lehetőséget a játékosoknak a játékon belüli fizetésre, amit az Apple nehezményezett. Hatalmas pereskedés indult, aminek persze a Fortnite játékosok itták meg a levét.

Az Epic nemrég bejelentette: 2024-ben tervezi elindítani az Epic Games Store-t iOS-en, amit az Epic Games Sweden üzemeltet.

Jó hír?

A hír egyébként nem sokkal azután érkezett, hogy az Apple januárban megerősítette, hogy eleget tesz az új európai uniós szabályoknak, és megnyitja a lehetőséget a sideloadingnak és az alternatív piactereknek az Apple eszközökön. A szabályok bevezetése miatt azonban az Epichez hasonló fejlesztőknek még így is fizetniük kell minden letöltés után. Mindezek ellenére azonban az Epic számára szabad kell hogy legyen az út afelé, hogy megnyissanak egy mobilos Store-t.

„Alig várjuk, hogy az Epic Games Store Mobile-on keresztül az Európai Unió ügyfelei számára elérhetővé tegyük az Epic nagyszerű mobiljátékait, valamint más fejlesztők alkalmazásait” – írta az Epic oldalán.

Ezzel együtt az Epic nemrég közzétett egy statisztikát is, ami szerint az Epic Game Store-nak 2023 decemberében 75 millió havi aktív felhasználója volt, akik 950 millió dollárt költöttek az online boltban. Ebből az összegből 310 millió dollárt költöttek harmadik féltől származó játékokra – vagyis a maradékot az Epic címeire költötték. Ennek az összegnek egy részét vélhetően az Alan Wake 2 eladásai teszik ki, na meg persze a Fortnite. Tavaly az Epic amúgy 86 ingyenes játékot adott a felhasználóknak.

Az Epic Games Store 2024-ben érkező újdonságai közé tartozik majd a friss letöltéskezelő, amivel be lehet állítani, hogy mit mikor töltsön le a rendszer. Lesz egy továbbfejlesztett offline mód, lehet támogatni majd a fejlesztőket és a kiadókat, és az előrendelők előre eltölthetik majd a játékokat.

Ezt láttad már?

Ilyen lenne a Dragon Ball, ha a Studio Ghibli készítette volna

×