Nem csak klausztrofób idegtépés, hanem nyílt taktikai harc is vár a Ready or Nothoz hasonló élménnyel kecsegtető, legjobb 7 játék listáján.

Gábor János

2024.02.14. – Mivel a VOID Interactive Ready or Notja mostanra teljes pompájában elkészült (és a valós tragédiákon nyerészkedés is a feledés homályába merült), a realisztikus shooter népszerűsége teljes lángon ég. A rá érkező új tartalmak ellenére a shooter rajongók viszonylag hamar kiéghetnek tőle, ezért nem árt néha félre tekinteni belőle, mondjuk más kiváló taktikai játékokra, amelyek hasonló, vagy ugyanolyan élményt nyújtanak. Teljesen szubjektív válogatásban ez a 7 cím remekül hozza, sőt, több esetben túl is lépi a szintet.

Zero Hour

Hozza a taktikai shooterek alapelveit, és olyan kultikus klasszikusokból merít ihletet, mint a SWAT-sorozat, és olyan extrém helyzetekbe dob, ahol egyszerre van szükséged a csapatodra, a felszerelésedre és a stratégiai gondolkodásra. Bár a legtöbb szempontból eléggé hasonlít a Ready or Notra, a Zero Hour egyedi aspektusa a PvP mód. Miután elmerültél a 10 játékos kooperatív küldetésekben, belevetheted magad a játék 5v5-ös csatáiba is, ahol valódi játékosok ellen készíthetsz stratégiát. PC platformon játszhatod.

Six Days in Fallujah

Annyira realisztikus, hogy az szó szerint kísérteni fog. Az egyik legjobb Ready or Not alternatíva, de ahelyett, hogy egy rendőrkapitányság műveleteit irányítanád, a háború sújtotta Fallujah utcáin találod magad – egy tengerészgyalogosok, katonák és iraki civilek igaz történetein alapuló játékban, a legnehezebb 1968-as ütközet idején. A Six Days in Fallujah nagyobb hangsúlyt fektet a kooperatív játékmenetre, és rendkívül hatékony ellenséges mesterséges intelligenciával rendelkezik. Megpróbál csapdákba csalni, és gerilla taktikákat alkalmaz, hogy az iraki várost a síroddá tegye. Négy játékosra kihegyezett (szólóban nem jó) shooter, aminek élja az újrajátszhatóság. Minden körben megváltozik a terep és az épületek elrendezése. Steamről vihető.

Ground Branch

Az eredeti Rainbow Six® és Ghost Recon® játékok egyik fejlesztőjétől, a gondolkodó ember első személyű shooter játéka – ajánlja a Steam, amely szerint mélyreható karakter- és fegyver-testreszabhatósággal rendelkezik. Szánj rá időt, gondolkodj előre, és nem fog csalódást okozni. A CIA Különleges Műveleti Csoportjának (SAG) tagjaként különböző helyszíneken tevékenykedsz. A Ready or Not-hoz hasonlóan nem lineáris felépítésű pályákkal büszkélkedhet, és véletlenszerűen előbukkanó ellenségek hozzák rád a frászt. Nagyszerű kampányformátummal is rendelkezik, ami jól megkülönbözteti a társaitól.

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege

Nagyon ritka az a taktikai katonai játékok kedvelői között, aki még nem játszott ezzel a címmel. Az egyik legnépszerűbb kompetitív shooter a műfajban, viszont nem kapkodó idegbetegeknek való, mert meglehetősen meredek tanulási görbével, a kialakult közösségéhez (és néhány toxikus idiótához) való alkalmazkodás nehézségével és a rangsorolt játékmenet egész koncepciójával jár, ha valaki jó akar lenni benne. A Rainbow Six: Siege mondjuk nem rendelkezik olyan szintű realizmussal, mint a Ready or Not, de tempósabb, ügyességi alapú játékmenetet kínál. Ha szereted megtervezni a támadásaidat, kommunikálni a csapattársaiddal, és kifelé tolni az operátorod képességeinek határait, rögtön bele kell vágni! PC, PS, Xbox platformra is van.

Squad

Szintén nagyszerű cím, ha szereted a Ready or Notot és az intenzív lövöldéket. Bár a taktikai játékmenet tekintetében hasonlít a Void Interactive shooteréhez, a Squad nagyobb léptékű csatákra összpontosít, hogy átadja a háború kíméletlenségének érzését. A kommunikációra és a csapatmunkára helyezi a hangsúlyt, és sokkal nagyobb területeket fed le, mint a Ready or Not városi környezetei. Hatalmas csaták zajlanak benne, 50vs50 szervereken, szóval kösd fel alaposan taktikai övet, mert ez nem piskóta! A Squad mindig egy osztagba helyez a társaiddal, akiktől függő helyzetben is vagy: mindig az osztagoddal együtt kell mozognod, hogy átvedd az irányítást a csatatéren. Steamen itt van.

Arma 3

A Bohemia Interactive franchise legutóbbi darabja most már több mint tíz éves, de mind a mai napig megállja a helyét – nem is akárhogy. Nagyon pozitív értékeléseit a valódiságra maximálisan törekvő harci játékmenetnek és a remek látványnak köszönheti. egy- és többjátékos tartalmak széles választékát kínálja, valamint több mint 20 járművet, 40 fegyvert és a tartalomkészítés határtalan lehetőségeit. A PC shooterek kedvelői számára az első számú katonai játékok közé tartozik. Hiteles, változatos, nyitott, remek. Kell.

Hell Let Loose

A Team17 shootere azokat a játékosokat célozza meg, akik szeretik a nagyobb léptékű csatákat, történelmi környezetben. A taktikus és realisztikus lövöldék kedvelői biztosan találnak benne kedvükre valót. Ahelyett, hogy modern kori rendvédelmi közegben merülnél el, a Hell Let Loose kiterjedt térképekre visz, ahol a szövetséges vagy tengelyhatalmak oldalán küzdesz, a II. világháború frontjain. A Ready or Not-hoz hasonlóan ez a cím is a csapatmunkára és stratégiai tervezésre ösztönöz. Üdítően különbözik a Ready or Not klausztrofób és intenzív lövöldözéseitől, de egy kis poszttraumás stresszt így is beléd szögelhet, szóval csak erős idegzettel ajánlott – PC, PS, Xbox platformokon.

És ha végképp nem a Ready or Not kommandózása, hanem a realisztikus csata a cél:

Mindened a csata? – Akkor a 10 legrealisztikusabb háborús játékot imádni fogod

×