A fejlesztők valós terrorcselekményre építettek egy küldetést, ezzel elvetették a sulykot. A kiadójuk meg visszadobta.

Egy szavuk sem lehet az FPS gyártóinak, amiért a Valve kiadó levette a Steam-ről a Ready or Not-ot, pedig valószínűleg nem értik mi a baj, így lassan mondjuk, hogy ők is megértsék:

NEM… SZÓRAKOZTATSZ… VALÓS… TERRORCSELEKMÉNNYEL, MERT VISSZATASZÍTÓ… ÉS ERKÖLCSTELEN!

A VOID Interactive játékát annak ellenére pucolták le a Steam-ről, hogy tavaly karácsonykor a platform legeladottabb címe lett. A vásárlók imádták, a gamerek a SWAT méltó utódjának kiáltották ki, aztán jött az első botrány, amikor a Team17 kiadó faképnél hagyta őket – miután megtudta, hogy egy küldetést az iskolai lövöldözés témájára akarnak felhúzni.

Kép: VOID Interactive

Jó pap holtáig tanul, a hülye meg soha.

Alig pár hónappal ezután a VOID kiváló ötletnek tartotta, hogy egy éjszakai klubban történt tömeggyilkosság helyszínére irányítsa a játékosokat.

Az új map, ami egy PRYSM nevű szórakozóhelyre vezet, pont az orlandoi PULSE nightclub-ban történt mészárlás 6. évfordulóján, június 12-én jelent meg a játékban.

Bár a fejlesztők nem villogtak a pontos okokkal, amikor néhány nappal később közölték, hogy a Ready or Not eltűnt a Steam-ről (és ez további értesítésig így is marad), az NME szerint semmi kétség, hogy a valós eseményekre utalás vágta ki a biztosítékot a kiadónál.

A Pulse-ban 49 embert lőtt agyon egy terrorista, de a játékban szereplő helyszín állítólag nem csak erre emlékeztet, hanem a párizsi Bataclan-ra is, ahol 130 ártatlannal végeztek fegyveres merénylők, 2015-ben.

Vannak témák, amikkel nem szórakozhatsz. És ez még akkor is igaz, ha hasonló analógia mentén már egy sor játékot lehetett volna törölni, mert például háborúk hadszíntereit idézték meg. Csakhogy a Ready or Not-ba beemelt map

egy konkrét MERÉNYLET, egy gyűlölet-bűncselekmény emlékével él vissza.

És ez egy olyan pont ahol igenis meg kell húzni a határt.

Mélyre süllyedt a VOID? Még mindig nem annyira mint ez a doki:

NFT-botrány: Egy orvos NFT-ként árulta a terrortámadásban meglőtt nő röntgenképét

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×