Egy hacker azt állítja, hogy hozzáférhetett a Kick több ezer felhasználójának fizetési adataihoz, jelszavaihoz és egyéb adataihoz.

2023.02.15. – Ami azt illeti, nálunk Magyarországon talán nem olyan népszerű a Kick nevű streaming platform, mint a Twitch, de egyszer-kétszer talán már hallottál róla. Ha más nem, annak kapcsán, hogy egy-egy korábbi Twitch streamer milyen sok pénzért ment át a Kickre streamelni, hogy kicsit növeljék a felhasználóbázist. Nos, a közelmúltban egy hacker azt állította, hogy több ezer felhasználó adatát szerezte meg a Kick.com-on. Az állítólagos támadás során fizetési adatokat, jelszavakat és további személyes adatokat szerzett meg, ami miatt nyilván aggódni kezdtek a tartalomgyártók és a nézők.

Mi az a Kick?

A Kick egy 2022 decemberében indult streaming platform, ami a népszerű Twitch riválisa szeretne lenni. A kezdetben szkeptikusan fogadott oldal gyors növekedésnek indult, sok ismert streamert szereztek meg maguknak, néha brutális pénzekért. Az egyik legdrágább szerződtetés xQc volt, aki tavaly júniusban azzal került a címlapokra, hogy 100 millió dolláros megállapodás keretében csatlakozott a Kickhez. A Kickhez azóta csatlakoztak még olyan neves streamerek, mint Adin Ross, Amouranth, Nickmercs.

Adatlopás?

2024. február 13-án egy @KickViewBot néven futó Twitter felhasználó azt állította, hogy jelentős biztonsági rést fedezett fel a Kick rendszerében, és ezzel 50 000 felhasználó adatai kerültek veszélybe, beleértve e-maileket, jelszavakat, fizetési információkat, stb. A hacker azonban nem visszaélni akart a dologgal, csupán jelezte, hogy vannak gondok a biztonsági rendszerrel, amire fel akarja hívni a Kick figyelmét. A hacker állítása szerint az érintett felhasználók között vannak olyanok is, mint xQc, Trainwreck, Adin Ross, Fousey és a Kick munkatársai.

A Kick egyik vezetője azonban tagadta, hogy adatlopás történt volna, sőt hozzátéve, hogy nem tárolnak titkosítatlan jelszavakat, és az egész csak kamu. Most egyfajta vita alakult ki a Twitteren a témában, a hacker állítja, hogy ellopott mindent, a Kick meg tagadja.

Bár a hacker állításainak hitelessége továbbra is bizonytalan, ha mégis igaza van, az igen komoly probléma lehet a Kick számára. Figyelembe véve a törekvést, hogy az következő években ők akarnak lenni az első streaming platform, nem lenne jó egy ilyen adatszivárgás. A platform jelenleg bizonyos körökben igen népszerű. Nemrégiben a sokak által kedvelt streamer, Amouranth kijelentette, hogy a Kicket részesíti előnyben a Twitch-csel szemben, a platform nyitottságára miatt.

Ez is érdekes:

Bejött a Ready or Not? Ez a 7 király katonai játék is leviszi a hajad

×