Az idén érkező iPhone 16 olyan dizájnnal rendelkezhet, ami feltűnően hasonlít az iPhone 12-re, bár újratervezett kameramodullal.

2024.02.09. – Az igazi Apple fanok kezébe még csak nemrég került az új iPhone 15, máris új év van, ami azt jelenti, hogy jön a 16. Bár az Apple új telefonjairól még nem sokat tudni, szivárgás persze van bőven, melyek azzal kecsegtetnek, hogy igazán nagy újításokat is kaphatunk az AI-rendszereknek köszönhetően. Ami az telefon kinézetét illeti, nem sok dizájnváltáson ment keresztül a 11-es modell óta. Igen, az Apple minden évben csiszolt egy kicsit a megjelenésen, például új színek érkeztek és más volt a kamera elrendezése, de az alapvető dizájn ugyanaz maradt. Na, ez lehet, hogy iPhone 16-tal megváltozhat.

Ahogy arról a Dexerto is beszámolt, a nemrég kiszivárgott render-képek arra utalnak, hogy az Apple fontolgatja a jelenlegi dizájn megváltoztatását. Az iPhone 15 átlós kameraelrendezését a 12-re emlékeztető dizájn válthatja fel. A dizájn rendereket az Apple Hub osztotta meg az X-en, amik az eddigi szivárgások és pletykák alapján készültek. Szóval ez talán még nem az a render, amit a tokgyártók CAD-modelljei alapján szoktak kirenderelni, vagyis egyáltalán nem biztos, hogy így fog kinézni az új készülék. Mindezt tehát tekintsétek csupán érdekességnek.

iPhone 16

Egy másik szivárogtató, Majin Bu nemrég vázlatokat is megosztott, amik feltűnő hasonlóságot mutatnak az Apple Hub dizájnrendereivel. Fontos megjegyezni, hogy az Apple nem erősítette meg ezeket az információkat, a leleplezés csak 2024 szeptemberében várható.

Az iPhone 16 egyéb dizájnváltozása lehet egyébként az új „Capture Button”. Nem tudjuk, hogy pontosan milyen funkciót kap, de a neve alapján a fényképkészítéshez vagy videózáshoz lesz köze. Ha lehet hinni a híreknek, akkor a többi specifikáció nagyjából marad: a telefon kijelzőmérete ugyanaz maradhat, mint az iPhone 15-é, és továbbra is 60 Hz-es panelt kaphatunk. Reméljük, hogy a belső tulajdonságok már kecsegtetőbbek lesznek!

Ezt láttad már?

KVÍZ: Screenshot játékból vagy kép a valóságból? – Döntsd el te!

×