Az Apple új Vision Pro jelenleg olyan 3499 dollárért kapható alapáron, de egyesek akár 10 ezer dollárért is elkérhetnek érte az eBayen.

2024.02.08. – Tudjátok, most van ez az Apple Vision Pro őrület, ami nem mellesleg már egy fura, de életveszélyes trendet is elindított. A almás vállalat legújabb eszköze olyan nagy szenzáció, hogy természetesen mindenki szeretne belőle egyet, legalábbis aki ki tudja fizetni. A különleges VR/AR headset egyébként arra is alkalmas, hogy fusson rajta a Palworld, szóval a játékosok is nagyon menőzhetnek vele. Alapáron egyébként olyan 3500 dollárért kapható (egyelőre csak az USA-ban), ami kicsit több mint 1,2 millió forintnak felel meg.

Természetesen a nagy keresletre való tekintettel már a megjelenés előtt lecsaptak rá a nyerészkedők, akik most az eBay-en többszörös, majdnem háromszoros áron kínálják a készüléket. Akinek van belőle, az most biztosan pofátlanul sokat szakíthat, legalábbis amíg az Apple fel nem tölti újra a készleteket.

Mindegyik új

Az új Apple Vision Pro headset ára a 256 GB-os modell esetében valóban 3499 dollártól indul, de már most látni olyan ajánlatokat, ahol 10 ezer dollárért kínálják. Igen, ez pontosan 2,8-szoros ár. Tegyük gyorsan hozzá, hogy az 1Tb-os modell nagyjából 5000 dollárba (kb. 1,8 millió forint) kerül, szóval a 10 ezer dollár igen csak sok egy alapmodellért. Egyébként már csak azért sem érdemes ilyen túlárazott modelleket venni, mert az Apple minden esetben saját fejünkre szabja vásárlás esetén a készüléket, hogy tökéletesen illeszkedjen a fejünkre. Fejpántot külön 99 dollárért lehet venni.

Mondunk még durvábbat: az egyik hirdetés azt állítja, hogy az Apple vezérigazgatója, Tim Cook közvetlenül aláírta a készülékét a cég New York-i Fifth Avenue-i bemutatójának napján. Az eladó ezért 28000 dollárt szeretne, ami olyan 10 millió forint.

Persze nem mindenki akar hasznos húzni a dologból. Az egyik eladó azt mondja: két új Vision Pro-t vett, de a másodikat nem tudta használni, ezért továbbadja, ugyanolyan áron, ahogy vette. Volt olyan is, aki azért kért 1100 dollárral többet érte a Facebook Marketplace-en, mert tavaly kirúgták az állásából, és ebből akar finanszírozni egy tanfolyamot, hogy munkát kapjon. Neked mennyit érne meg egy ilyen Vision Pro?

Ezt láttad?

Így kapcsold be a Windows Éjszakai fényt – Szemkímélés pár kattintással

×