Légy menő és felejtsd el a bonbon-virág-plüss kombót, ami nem több felesleges erőforrás-pazarlásánál! Ezek a tartós és hasznos ajándékok jobban betalálnak.

Gábor János

2024.02.07. – Elég volt a csak óriási szemétkupacokat termelő Valentin-napokból, amikor szinte kizárólag egyszer használatos ajándékokat adogatunk egymásnak! Most tényleg: tényleg kell a bonbon, amit nem biztos, hogy szeret, a virág, ami elhervad, a csupaszív-giccses plüssállat, ami az év összes többi napján vérciki? A válogatásunkban inkább mutatunk hét olyan tartós (ezért, elismerjük: költségesebb) ajándékot, aminek hosszabb távon is örülhet a gamer és tech őrült párod. Ezek, amellett, hogy kedves figyelmességek, még hasznosak is.

Hatch Restore ébresztőóra – ajándék napfelkelte a hálóban

Nagyon figyelmes ajándék, mert nem csak szép, hanem nagyon praktikus is, főleg, ha a párod nem a legjobb alvó. Igazából ébresztő és altatóóra egyben, mivel az éjszakai funkciói között zajkioltás, valamint nyugtató és meditációs háttérzajok lejátszása is szerepel. Reggel még látványosabb darab, hiszen a kíméletes ébresztés jegyében napfelkeltére hasonlító fényeffektekkel árasztja el a szobát. Mivel ez az eszköz a kereséseink alapján jelenleg csak az Amazonról férhető hozzá Magyarországon, az eleve borsos 199 dolláros (kb. 72 ezer forintos) vételárra még rá kell számolni több mint száz dollár szállítási és vámköltséget. Ennyit azért nem biztos, hogy megér, de kétségtelenül figyelmes ajándék és te is profitálsz belőle a hálóban, ahol a pároddal együtt szenderülsz el a fehér zajra. Feltéve, ha nincs jobb dolgotok.

Ember Mug 2 termoszbögre – le a hideg kávéval!

Az otthoni és munkahelyi használatra tervezett Ember Mug bögrével és a hozzá tartozó, iPhone-ra vagy Apple Watchra telepíthető alkalmazással pontosan szabályozhatod forró italaid hőmérsékletét, mérheted a koffeinfogyasztásodat, előre beállíthatod a mentett italaiddal kapcsolatos adatokat (hány fokon szereted a teát?) vagy éppen személyre szabhatod a bögre LED-fényének színét – ajánlja az Apple oldala. Ez a fényűző intelligens bögre kb. másfél órán át a kívánt hőmérsékleten tartja az italodat, mielőtt elkezdene kihűlni, szóval, ha ezt választod, a párodnak soha többé nem kell kibírnia a 10 perc múlva már hideg kávé elviselhetetlen kényelmetlenségét. Amúgy menő cucc, és ha nem sajnálsz rá 52 ezer forintot, akkor egy olyan 295 milliliteres, vízálló, kerámiabevonatos acélbögrével lepheted meg a szerelmed, ami pontosan 50-62,5 fokon képes tartani az ital hőmérsékletét. Minden nehezebb reggelen hálát ad majd érte!

CUISINART automata bornyitó – csak az akksis, más nem!

Borbarát pasiknak tökéletes és menő ajándék. Ha a párod egyben technológiai őrült is, akkor ebben a termékcsoportban se válassz olyat, amiben időnként elemet kell cserélni (mint a legtöbb elektromos bornyitóban), mert az első lemerülés után a fiókban fog megrohadni! Nem, egy tech megszállottnak akkumulátoros eszköz dukál! A töltőállvánnyal rendelkező CUISINART automata bornyitó egy töltéssel könnyen eltávolít akár 80 természetes vagy szintetikus bordugót. Gyönyörű kivitel: az állványon pihentetve a konyha vagy a klubszoba ékköve lehet. A csomagban találsz fóliavágót és vákuumzárót is, hogy a nyitott palack tartalma a legtovább fogyasztható maradjon.

Xbox Series X Replica minihűtő – csak emlékeztetőül: Valentin-napra se rossz

Kizártnak tartjuk, hogy még nem találkoztál ezzel a termékkel a neten, mert a 2021-es év egyik nagy poénja volt, hogy a Microsoft egy twitteres szavazás hatására bevállalta a gyártását, az Ukonic! céggel együttműködve. A matt fekete, kétpolcos tornyocska tíz doboz üdítő tárolására alkalmas, és az ajtajában egy kis plusz rekesz található, zöldre festett belsejében pedig az ugyancsak klasszikus zöld színben pislákoló LED-ek szolgálnak némi (hangulat)világítással – írta róla anno a Prohardver. Napjainkban még mindig kapható, de már csak nehezen. Talán épp’ ezért találtuk meg az eredeti árának kb. négyszereséért (majdnem 126 ezer forintért) a Fruugon.

ChoeTech RGB Illuminated 15W Wireless Charging Mouse Pad – a rizikós ajándék

Normál esetben egyáltalán nem javasoljuk, hogy egy PC gamert találomra lepj meg valamilyen perifériával, mert fix, hogy mindent ő maga akar kiválasztani. Azért kockáztatjuk meg mégis ezt a vezeték nélküli töltőpanellel ellátott egérpadot, mert ha pont ilyen nincs otthon, vagy már elnyűtt a régi, akkor ideális választás. Kockázata persze így is van, hogy nem tetszik neki. Miért érdemes mégis bevállalni Valentin-napi ajándékként? Mert a cél az (kellene legyen), hogy ilyenkor olyasmit adunk a párunknak, ami 1. pozitív színben tűntet fel minket a szemében, 2. gyakran eszébe jutunk róla. E két körülményből viszont csak akkor jössz ki jól, ha egyszerre teljesülnek, szóval nyomozz kicsit, mielőtt vaktában megrendeled!

Lenovo Legion Go – ha jobban el vagy eresztve

Egy PC gamer sincs a Földön, aki ne akarna hozzáférni a kedvenc játékaihoz akkor is, ha úton van vagy éppen nyaral. Az asztali gép nem mehet veletek, a gamer laptop gyakran még mindig túl nagy és nehéz, így mind árban, mind méretben ideális középút lehet egy jó kézikonzol. Ilyen eszközből van a piacon ezer meg egy, szóval ezen a listán most csak bökünk egy menőbb, sikeresebb, ár-érték arányban ütősebb darabra. A Lenovo Legion Go 8APU1 Shadow Black most 370 ezerért férhető hozzá, például az Alzán. Ha a párod tudatos gamer, ez esetben is azt ajánljuk, járj utána, hogy tényleg erre az eszközre esne a választása, ha kézikonzolt venne!

ToTwoo lelki társ okoskarkötők – csak ha tényleg nagy a szerelem

Mondjuk ki: ez a szerelem- és barátságkarkötő tényleg csak olyanok között tolerálható, akik a rajongásig imádják egymást. Minden más esetben inkább káros lesz a kapcsolatra, mint hasznos, ugyanis ezek a párban kapható eszközök folyamatosan velünk vannak, és ha megérintjük a sajátunkat, azzal fényjelzést és rezgést küldünk a másik karkötőnek, kvázi tudatva a párunkkal, hogy éppen rá gondolunk. Az ilyesmiből baj is lehet, ha a karkötő nem rezeg eleget, vagy éppen túl sokat rezeg. Amúgy szép, ízléses darabok, és legalább tucatnyi variációban elérhetők (Magyarországra is ingyen szállítást ígérve), a kaucsuktól a szövetszíjason át a fém karpereces kivitelig. Akinek van hozzá humora, jó Valentin-napi ajándékra lelhet bennük.

Ha valaki újjal töltöd a Valentin-napot, innen kapsz pár tippet a randizáshoz:

Valentin-nap előtt: 7 randiszimulátor, ami tényleg segít csajozni

×