A Lenovo úgy döntött, hogy még versenyképesebb akar lenni a többi kézikonzol gyártóval szemben: két modell érkezett, kétféle árszabással.

2023.11.02. – A PC-s játékkéziszámítógépek népszerűségének növekedése az elmúlt évek egyik legérdekesebb jelensége, és az olyan eszközök, mint a Valve Steam Deckje és az ASUS ROG Allyja egyelőre simán verik a mezőnyt. Egyelőre. Mert utóbbi sikerének a motorja az AMD integrált grafikával ellátott mobilprocesszor-technológiája, konkrétan az AMD Ryzen Z1 Extreme volt. És ez a lenyűgöző játékchip abban az új Lenovo Legion Go-ban is megtalálható, ami a vártnál tízezrekkel olcsóbban jelent meg.

Forrás: TheBit

 

A Lenovo, ahogy sejtettük, november beköszöntével piacra dobta a készüléket (mindjárt kétféle konfigurációval), de nem kis meglepetésre alacsonyabb áron, mint korábban gondoltuk. A gyártó a saját honlapjára tette fel az igazán remekül sikerült PC-alapú kézikonzol két konfigurációját. Az egyik 50, a másik 100 dollárral (18-36 ezer forinttal) kerül kevesebbe a korábban becsült árnál. Mivel az lehetett volna szinte az egyetlen gyenge pontja a konkurenciával szemben, hogy drágább,

ezzel az árpolitikával a Lenovo gyakorlatilag nullázta a hátrányát – sőt, talán többet is kínál a versenytársaknál.

Kiütéses győzelmet arathat

A Lenovo Legion Go az eddigi leglenyűgözőbb PC-s kézikonzol lehet, köszönhetően élvonalbeli kialakításának és egyéb figyelemre méltó tulajdonságának. A kiemelkedő méretű 8,8 hüvelykes QHD (2560 x 1600) IPS érintőképernyő nem csupán nagyobb az ismert kéziszámítógépek kijelzőjénél, de olyan specifikációkkal is rendelkezik, mint az 500 nites fényerő és a 144 Hz-es képfrissítési frekvencia. Az összes lenyűgöző specifikációját itt írtuk meg részletesen. Ha leválasztod, az egyik kontroller egérként is működhet, így az FPS mód inkább hasonlít egy billentyűzet és egér kettősére, mint egy konzolvezérlőre. Lehetőséged van arra is, hogy teljes értékű PC-ként használd, vagy akár dokkold és nagyobb képernyőn játssz vele.

A hardver magában foglalja a csúcskategóriás memóriát és az új AMD Ryzen Z1 Extreme processzort RDNA 3 grafikával, valamint egy csodálatos kijelzőt, prémium levehető vezérlőkkel. De mennyi az annyi? Nos, mivel a piac az elmúlt hónapokban arra számított, hogy a Lenovo Legion Go 800 dolláros (közel 290 ezer forintos) áron fog megjeleni, nagyon kellemes meglepetés, hogy a gyártó ennél jelentősen kisebb alapárat állapított meg. A kétféle modell teljesen ugyanaz, leszámítva a tárhelyet: az 512GB-os 699 dollárba (kb. 252 ezer forintba), míg az 1TB-os 749 dollárba (270 ezer forintba) kerül. Ez több mint versenyképes ár, ugyanis tízezrekkel alatta van a Valve Steam Deck vagy az Asus ROG Ally árainak, amelyekben jellemzően kisebb-gyengébb a kijelző és a tárhely is. A konkurencia felkötheti a gatyát.

De nem csak a Lenovo készült új kézikonzollal:

A Deck meg a Switch egy dolog – ilyen kézikonzol kínálat jön még 2023-ban

×