Elég nagy várakozások előzik meg az Indiana Jones and the Great Circle-t, már csak a lehetséges multiplatform miatt is. Ezekkel érdemes hangolni rá.

Gábor János

2024.02.06. – Minden idők legmenőbb professzora idén érkezik, és mindannyiunk szép emlékei miatt reméljük, hogy az új játékot nem rontották el! Addig azonban, amíg Indiana Jones végre berobban – mint kiderült, az Xbox és a PC mellett váratlanul hamar PS5-ön is – itt van 7 olyan játék, amivel ráhangolódhatsz az ikonikus sírrabló-náciverő-régész kalandjaira.

Forrás: Machine Games

UNCHARTED 4: A Thief’s End

Kezdjük is mindjárt a legnyilvánvalóbbal: az Indiana Jones-filmek nagyban inspirálják az Uncharted-sorozatot és bár a franchise második játékát tartják a legtöbben a legjobbnak, a negyedik A Thief’s End jó és könnyű belépő, egyben remekül felhangol a közelgő Indiana Jones címre. Nem árulunk el nagy újdonságot, hiszen a címe is utal rá, hogy az Uncharted 4 kvázi lezárja Nathan Drake útját. Egy évtizednyi játék után a Naughty Dogs utolsó Nathan Drake-kalandja tökéletesíti a harcot és a sorozat legjobb történetét nyújtja. PS-re megérős bundle-ben érhető el, az UNCHARTED: The Lost Legacyval összecsomagolva.

Tomb Raider: Definitive Survivor Trilogy

A Tomb Raider franchise szinte ugyanolyan nagy múltra tekint vissza a játékvilágban, mint Indy a moziban, és Lara gyakorlatilag egy női Indiana Jones. A Square Enix nemrég újraindított trilógiája megtartja az eredeti címekben megtapasztalt szórakoztató hangulatot és a felfedezés izgalmát. A Tomb Raider-sorozat mindhárom címe kiváló a maga nemében, de az utolsó cím, a Shadow of the Tomb Raider gyakorlatilag mindent felölel, amiért Lara Croft világát szeretni lehet, ráadásul kielégítő ívet ad a főhős sorsának. PS, Xbox, PC platformokra egyaránt elérhető.

Wolfenstein II: The New Colossus

Mi mással készülhetnénk fel jobban az Indiana Jones and the Golden Circle-re, mint a fejlesztő Machines Games eddigi legjobb játékával? A 2014-es The New Order sikeresen megújította a Wolfenstein-franchise-t, de a 2017-es folytatás még inkább előrelépést jelent. BJ Blastowichként mindig szórakoztató nácikat hentelni, és a The New Colossus ezt a perverz igényünket bőségesen kielégíti. Ha a feszes első személyű shooter mechanikát egy igazán magával ragadó sztorival kombináló, régóta futó sorozat egyik legjobb játékára vagy kíváncsi, ne keress tovább! PS, Xbox, PC, Switch platformra is elérhető.

Dishonored 2

A 2016-os Dishonored 2 nem csak a Bethesda, hanem az első személyű akció-kalandjáték műfaj egyik legjobb játéka – nem véletlen, hogy anno simán nyerte a The Game Awards – Legjobb akció/kalandjáték kategóriát. Az Indiana Jones and the Great Circle-nek fel van adva a lecke, ha meg akarja közelíteni ugyanezt a színvonalat. Még jó, hogy neked csak élvezni kell, és remekül felhangol Indy új kalandjára. Az Arkane Lyon csapata hihetetlenül jól használta ki az első személyű perspektívát, szóval reméljük, a Machine Games legalább ilyet, sőt még jobbat tudni nyújtani. PS, Xbox, PC vasakon egyaránt játszható.

Myst

Mielőtt belevetnéd magad az első személyű Indiana Jones játékba, miért ne próbálnád ki ezt a nagyon eredeti és klasszikus címet, ami a rejtélyekre és a mögöttük húzódó homályos igazság feltárására alapozza a feszültségkeltést. A Myst egy titokzatos szigetre dob, ahol rengeteg felfedezendő titok vár. A játékot az 1993-as első kiadása óta számtalan alkalommal frissítették, így ma már jobban fut, mint valaha, és továbbra is minden fontos platformra elérhető: itt a PS, Xbox és PC elérhetőség.

Red Dead Redemption 2

Az első személyű játékok alatt gyakran csak shooterekre asszociálunk, de néha vannak köztük olyan masszív, nyitott világú királyságok is, mint a tényleg ritka jól sikerült Red Dead Redemption 2. Tényleg remek bemelegítés újrajátszani az új Indiana Jones-játékra felkészülve. A Rockstar önmagában is megállja a helyét: úgy mestermű, ahogy van, kérdés nélkül, szóval nagyon megérdemli a végigjátszást. A legtöbb játékos ritkán használja benne az első személyű perspektívát, pedig a RDR2 van annyira zseniális, hogy új szemszögből újrajátszva sem okoz csalódást. Sőt. PS, Xbox, PC platformon is játszható.

LEGO Indiana Jones

Mi mással lehetne zárni a listát? Igaz, sokkal inkább a tisztesség kedvéért van itt, mint a franchise egyik érdekes fejezete. A legjobb Indiana Jones játéknak barátok között sem nevezhető – sem az első, sem pedig a második rész, mégis, a nosztalgiát nagyon erősen felébresztő, régi, de nem klasszikus címek, amelyekre a hangulatért érdemes rápróbálni, ha eddig nem volt hozzájuk szerencséd. A kettő cím közül az első, a LEGO Indiana Jones: The Original Adventures állhat legközelebb az Indy fanok szívéhez, ugyanis az első három film cselekményét követi, klasszikus LEGO-humorral. Xboxra és PC-re tudod beszerezni.

Ezekre meg a Diablo IV után érdemes rákattanni:

Elég volt a Diablo IV, vagy már vége is? Ez a 7 játék a legjobb helyette

×