Bár még minden nagyon képlékeny, de a Naughty Dognak van koncepciója arra, hogy hogyan folytatódjon a világ egyik legjobb játéksorozata.

2024.02.05. – Igen, igen, igen. Nagyon szeretjük a The Last of Us-t, amit joggal nevezhetünk a világ egyik legjobb videojáték-sorozatának. Nem csak az egyik legnagyobb franchise a játékvilágban, de a PlayStation legfontosabb címe, ami igazán felemelte a játék készítőit is. A játék sokat vitatott második része és az HBO-sorozat után szerintem természetes is, hogy a rajongók még több tartalomra vágynak.

Ezt valamelyest most meg is kaptuk, hiszen a The Last of Us Part II PlayStation 5-ös megjelenése behozott pár újdonságot. Van például hozzá egy túlélőmód, egy speedrun mód, lehet gitározni, vannak új küldetések, meg valami rougelike mód is. Sokakban azonban régóta motoszkál az a kérdés, hogy vajon készül-e harmadik rész?

The Last of Us Part III?

Több külföldi lap mostanában azt állítja, hogy igen, készül a harmadik rész, bár igaz, hogy a dolog azért ennél árnyaltabb. Nemrég ugyanis megjelent egy különálló és összetett dokumentumfilm a Part II készítéséről, melyben a Naughty Dog vezetői fejlesztői is megszólalnak. Neil Druckmann például a sorozat jövőjéről is beszél benne, így az is kiderül, hogy van valamiféle koncepció vagy vázlat egy harmadik játékhoz.

Említése szerint ráadásul ez nem is feltétlenül a Part III lenne, hanem mondjuk egy spin-off, a főszerepben Joel bátyjával, Tommy-val. Egy tehát egy különálló történet lenne, egy teljesen más karakterrel a posztapokaliptikus világban. Neil azt is világossá tette, hogy nem csinálják meg a harmadik részt, ha nincs rá megfelelő ötletük. Szerinte a The Last of Us Part II egy jó befejezés.

Azért nagyszerű a Naughty Dognál dolgozni, mert nem kell” – mondta Druckmann. „Mindig úgy vagyunk vele, hogy szeretnénk egy újabb Last of Us-t, de ha ti valami mást akartok, akkor azt is támogatjuk. Nagyon kiváltságos helyzetben vagyunk. Soha nem veszem ezt természetesnek. Nincs történetem, de van egy koncepcióm, ami számomra ugyanolyan izgalmas, mint az első és a második rész. Szóval tényleg úgy érzem, hogy valószínűleg van még egy fejezet ebben a történetben” – tette hozzá.

Nem vagyunk teljesen biztosak benne, hogy ez a felvétel mikor készült a dokumentumfilmhez, de ez alapján úgy tűnik, hogy nagyon gondolkoznak azon, hogy mit lehet ebből még kihozni. Egyértelmű, hogy a The Last of Us-ban még rengeteg lehetőség rejlik, legalábbis pénzügyileg biztosan. Reméljük, hogy a Naughty Dog megfontolt lesz, és minden a megfelelő időben a megfelelő helyre kerül. Még az is lehet, hogy az új ötleteket nem egy játékban, hanem az HBO sorozatban használják fel.

Az is biztos, hogy ha van is terv a folytatásra, akkor még csak ötlet szintjén, szóval hosszú éveket kell arra várni, hogy megjelenjen. Amúgy a dokumentumfilm tök jó, megéri megnézni!

Ezt láttad már?

Az első fing és orgazmus moziban – Íme 7 megbotránkoztató, de úttörő film

×