Egy férfi a Sony PlayStation 5 konzolt tette felelőssé azért, mert autójával behajtott a McDonald’s étterembe, hogy elüssön valakit.

2024.02.03. – Azt már számtalan kutatás bizonyította, hogy bizony a videojátékoknak van hatása az elménkre, személyiségünkre. Azon persze még mindig megy a vita, hogy ez a hatás negatív vagy pozitív. Arra azonban senki nem számított, hogy valaki szörnyű tették egyszer azzal fogja a bíróságon indokolni, hogy a PlayStation 5 konzol manipulálta őt. Pedig ezt történt nemrég Ausztráliában, ahol a NYPost szerint egy féltékeny férfi behajtott autójával egy MCDonald’s étterembe, hogy elüsse élettársát. A bíróságon azt mondta:

azért tette, mert a PlayStation 5 manipulálta az elméjét.

A 28 éves férfi nemrég állt bíróság elé, ahol szörnyű tettét meg is indokolta. Azt mondta, hogy a McDonald’s-os incidens azért történt, mert a tévéje, a PlayStation 5 és az autó rádiója „manipulálta” az elméjét. A férfi ügyvédje a bíróságon hozzátette: „mentális probléma áll a háttérben”, amit figyelembe kell venni az ítélethozatal során. Persze később az is kiderült, hogy ezekre a problémákra korábban gyógyszert is szedett, amivel leállt, sőt egy kis fű is befigyelt akkor este.

Azt sajnos nem részletezte, hogy a PlayStation 5 hogyan manipulálta az elméjét annyira, hogy végül behajtott az étterembe. Ha tényleg el akarjuk hinni amit monda, azt mondanám, hogy talán a GTA lehet a dologban. A játék azonban önmagában nem okoz ilyen hatást, szóval a bíróság jobban teszi, ha az ügyvédnek hisz.

Ezt láttad már?

7 film, amiből döbbenetesen nagy botrány lett

×