Ha nagyon szeretnéd élni a nosztalgiát, akkor egyetlen beállítás is elég ahhoz, hogy a Windows 10 vagy a 11 úgy nézzen ki, mint a 7 vagy a Vista.

2024.02.05. – Sajnos mindenkinek el kell fogadnia, hogy a Windows 7 bár nagyon sokak által szeretett operációs rendszer volt, sajnos nyugdíjba kellett küldeni. Már nem csak nem támogatott és nem biztonságos, de egyre több játékosfunkció is megszűnt rajta, mint például a Steam vagy a Rockstar Games Launcher. Persze megértem azokat is, akik szeretnék, ha minden olyan lenne, mint régen. Nos, úgy tűnik, hogy van megoldás, ugyanis létezik egy parancs, amivel a számítógépen jelenleg futó

Windows 10 és 11 külsejét lehet átváltoztatni Windows 7 vagy Vista dizájnra.

Hú, de menő

Nos, ahogy arról a PCFórum is beszámol, már elérhető a Revert8Plus nevű projekt, ami úgy módosítja a Windows 8, 10 és 11 rendszerek beállításait, hogy azok megjelenésükben teljesen úgy nézzenek ki, mint a jól ismert és hiányzol Win 7. Igen, régi stílust kapnak a háttérképek, az ablakok, a Start menü, de minden más marad a régi, vagyis továbbra is Win 10, 11 fut a gépünkön. Sőt, még a bejelentkezési képernyő is visszaváltozik a régire, az pedig már csak hab a tortán, hogy a Windows 7 játékai is visszakerültek a menübe, a klasszikus Médialejátszóval együtt. A beállítás még arra is alkalmas, hogy a Vista stílusát is visszaidézzük a gépünkön. Mindez pedig csak egy kinézet.

Lehet baj

Bár a dolog nagyon jól hangzik, és valóban egyszerű a használata, a működéshez szükség van arra, hogy teljes hozzáférést biztosítsunk a programnak a gépen. Ez sajnos azt is jelentheti, hogy olyan beállításokat is módosít, amit nem annyira szeretnénk, sőt biztonsági kockázata is lehet, vagy épp valami nem kompatibilis. Szóval mindenki csak saját felelősségre használja. Aki szeretné kipróbálni inkább olyan gépen tegye, amit nem annyira sajnál.

Amúgy korábban valaki már elképzelte, hogy milyen is lehetne egy modern Windows rendszer, a régi Windows 7 dizájnját alapul véve:

Egyszerűen zseni: Így nézne ki a Windows 7 ha 2020-ban adták volna ki

 

×