A Rockstar Games Launcher legújabb frissítésével egyes régebbi Windows rendszerek támogatása is megszűnik. Most tényleg ideje váltani.

2024.02.02. – Tudom, hogy ez egyeseknek furcsa lehet, de még mindig nagyon sokan használnak Windows 7 és 8 operációs rendszert. Ennek oka többek között az, hogy egyesek nehezen engedik el a jól megszokott dolgokat, másoknak pedig egész egyszerűen nincs pénzük frissíteni a gépüket. Pedig a Microsoft mindent megtesz annak érdekében, hogy rávegyen mindenkit a váltásra. Szép lassan már a Windows 10 támogatása is megszűnik, a helyzet pedig az, hogy a gamereknek nem lesz maradása a régi Windowsokon. Január elején teljesen megszűnt a Steam applikáció Win 7-en és 8-on, de ha ez nem elég, akkor itt a következő csapás. A Rockstar Games Launcher legújabb frissítése megszüntette

a Windows 7 és a Windows 8 támogatását.

Hogy mi???

Oké, oké, gondolom azért ez nem olyan nagy meglepetés, bár akkor is egy korszak végét jelenti. Jó, nem volt hosszú korszak, na! Az eredetileg 2019 szeptemberében debütált Rockstar Games Launcher a GTA fejlesztőjének saját központja és boltja, amiben 2024 elejétől 11 játékhoz férhetünk hozzá. Amikor először megjelent, a GTA: San Andreast ingyen adták hozzá, csak hogy mindenki letöltse. Most azonban a Win 7 és 8 felhasználók számára egyszerűen nem fog működni, így a játékokat sem lehet belőle elindítani.

Nem lehet ez meglepetés azoknak sem, akik figyelik a híreket, ugyanis a Rockstar már 2023 októberében bejelentette ezt, miután a Microsoft leállította a biztonsági frissítéseket ezekhez az operációs rendszerekhez. Szóval volt időd felkészülni. Az RGL (csak így lazán RGL) a továbbiakban tehát csak Windows 10 és Windows 11 operációs rendszereken érhető el.

Amúgy érdekes, de nem sok frissítést kapott az RGL a megjelenése óta, bár van némi szivárgás arról, hogy leválhat a Rockstar Games Social Club platformról, amit a Rockstar a GTA 6 PC-s megjelenése előtt fokozatosan akar megszűntetni. Na, csak jöjjön az GTA VI, mindegy honnan indítjuk el!

Horrorrajonóknak pedig:

Ha bírod a rettegést, ezt a 10 horrorfilmet semmiképp se hagyd ki 2024-ben

×