Ha mostanában azt tapasztalod, hogy Windows 10 rendszered nem működik megfelelően, akkor nem feltétlenül a gépeddel van a gond.

2024.02.02. – Tudom, hogy még mindig nagyon sokan használnak Windows 10-et, de a Microsoft a fejébe vette, hogy szép lassan, a következő években lemond a rendszer támogatásáról. Az is érdekes döntés volt, amikor bejelentették, hogy egyes funkciók csak akkor lesznek még évekig elérhetők, ha külön fizetünk érte. Ennek célja természetesen az, hogy a felhasználókat a Windows 11 és a hamarosan debütáló Windows 12 felé tereljék. Azok pedig, akik ragaszkodnak a Win 10-hez, egyre több furcsaságot fognak tapasztalni.

Szép lassan leállnak egyes funkciók és alapalkalmazások Windows 10-en világszerte?

Mi történik?

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy a Microsoft szép lassan csökkenti a régi hardverek támogatását az operációs rendszerében. A régi Core 2 Duo, Core 2 Quad és AMD Athlon típusú processzorok már nincsenek rajta a Win 10 támogatott chipjeinek listáján. A PCFórum szerint pont ezen procik használói tapasztalják világszerte, a szokásos Windows frissítésektől függetlenül, hogy egyes programok, alapalkalmazások nem indulnak el. Vagyis, bármennyire is szeretnék, egyes funkciók nem nyílnak meg a rendszeren.

A dolog hátterében az állhat, hogy a Microsoft úgy frissítette az alkalmazásokat, hogy azok képtelenek elindulni az említett régebbi hardvereken. Mint kiderült, a Feedback Hub sem működik már az érintett gépeken, ahol a hibát jelenteni lehetne. Természetesen nehéz hibáztatni a Microsoftot, miután elég régóta figyelmeztetnek mindenkit, hogy a Windows 10 támogatása szép lassan megszűnik, főleg azok körében, akik nagyon régi eszközöket használnak. Persze ettől függetlenül még orvosolhatják a problémát, a kérdés persze az, hogy meddig.

Hasonló jelenség egyébként azokkal is előfordulhat, akik már Windows 11-et használnak. Akkor, ha olyan gépen fut az OP rendszer, amiben nem támogatott hardver lapul.

Ezt láttad már?

Itt a vége – Európa-szerte eltűnnek a boltokból a lemezes Xbox-játékok

×