Van egy jó és egy rossz hírünk azok számára, akik a jövőben is Windows 10 operációs rendszert szeretnének használni. Van rá mód, csak hát…

2023.12.06. – Az elmúlt időszakban nagyon sokat lehetett arról hallani, hogy a Windows 10 rendszer támogatása a következő években véget ér. Igen, a hivatalos dátum 2025. október 14. Ez már csak azért is logikus, mert ha minden igaz, jövő nyáron már a Windows 12 is megjelenik. Nos, emiatt persze sokan szomorúak lettek, főleg akik nem szeretnének még Win 11-re sem váltani. A Microsoft úgy tűnik, hogy megenyhült a témában, legalábbis némileg.

A cég nemrég bejelentette, hogy a frissítések tekintetében meggondolta magát. Úgy döntöttek, hogy három évvel meghosszabbítják a Windows 10 rendszer támogatását. Ez azt jelenti, hogy a

Windows 10 még egészen 2028-ig fog frissítéseket kapni, de nem ingyen.

Nem ingyen?

Igen, a Microsoft úgy döntött, hogy a Windows 10 utolsó három évében csak azok kaphatnak majd frissítést, akik fizetnek is érte. A frissítésekért éves díjat kell majd fizetni, minél több évre vásárolunk tehát hozzáférést, nyilván annál többet kell majd fizetni. Ez a metódus azonban nem újdonság, valami hasonló zajlott a Windows 7 esetében is korábban. A Win 7 esetében a Microsoft azonban csak vállalatoknak biztosította ezt a lehetőséget, most viszont magánszemélyek is befizethetnek a Win 10 frissítésekre.

„Ha továbbra is használni szeretné a Windows 10 rendszert a támogatás 2025. október 14-i lejárta után, lehetősége lesz regisztrálni számítógépét a fizetős Extended Security Updates (ESU) programba. Az ESU program lehetővé teszi, hogy a PC-k továbbra is megkapják a kritikus és fontos biztonsági frissítéseket, éves előfizetésen keresztül. További részleteket, beleértve az árakat is, egy későbbi időpontban közöljük”írja a Microsoft.

Egyelőre tehát sajnos nem lehet tudni, hogy mennyibe fognak kerülni a frissítések azoknak, akik szeretnék 2025 után is használni a Win 10-et. Te fizetnél azért, hogy még kapj frissítéseket a Windows 10-re, egészen 2028-ig?

Ezt láttad már?

MINDEN, amit megtudtunk a Grand Theft Auto VI első előzeteséből

×