Avagy egy újabb zseniális Windows koncepció.

Annak idején leírhatatlan érzés volt váltani a Windows Vistára a már akkor is elavult Windows XP-ről. Félreértés ne essék, nem akarom szidni az XP-t, mert egyszerű és egyben nagyszerű operációs rendszer volt, de a kinézete nagyon a ’90-es évek dizájnját követte, ami már a 2000-es években is idejét múltként hatott. A Windows 7 pedig jött, látott és egyszerűen levett mindenkit a lábáról. Megvolt benne a Vista dizájnja, de az alapoktól újra lett írva a rendszer, emiatt az optimalizáció is rendkívül jóra sikeredett.

Korábban a Windows 20 koncepció is nagy sikert aratott

Most pedig, közel 11 évvel később sokaknak még mindig bejön a Windows 7. Azt viszont a rajongók sem tagadják, hogy ha idén adnák ki a rendszert, akkor a dizájnja biztosan módosult volna. Ezt a koncepciót valósította meg „the Hacker 34”, aki újragondolta az oprendszer dizájnját és egy modern köntösbe bújtatta a kissé öregeskedő Win 7-et.

Az eredmény pedig elképesztő menőre sikeredett:

 

A mai trendeknek megfelelően itt is a kör motívumok dominálnak, viszont az átlátszóság is nagy szerepet kapott. A végeredmény pedig egy ízléses dizájn, amiben megcsillan a Windows 7 egyszerűsége, de mégis modernül hat. Az összes ablak újraméretezhető, van sötét mód, de ami a kedvencem, hogy a Windows intézőt a böngészőkhöz hasonlóan fülekbe rendszerezi, azaz nem kell egyszerre megnyitni 10-szer az alkalmazást, ha épp több fájlt akarunk másolni.

Nektek hogy tetszik a koncepció?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×