A Counter-Strike 2 rengeteg hibajelenséggel érkezett meg szeptemberben. Sokat kijavítottak, ám újak is bukkantak fel 2024 első felében.

2024.02.05. – A Counter-Strike 2 új motorral érkezett. A Source 2 több erőforrást kér magának a korábbi változatnál, ám papíron jóval jobban ki is használja a rendelkezésére álló lehetőségeket. Az azonban biztos, hogy a Valve munkatársainak még bizony dolgoznia kell az optimalizáción. Szerencsére szeptember és december között több frissítésben is megtették ezt. Januárban kifejezetten csendes volt a cég, nem igazán érkezett érdemi frissítés a játékhoz. Sokan abban reménykednek, hogy ez valami sokkal nagyobb volumenű javítócsomagot jósol, ám erre csak a Valve programozói tudhatják a választ.

A játékosok január során rengeteg Counter-Strike 2 hibát fedeztek fel. Ide sorolhatjuk például a füstgránátokkal, flashbangekkel kapcsolatos bugokat. Szintén kiemelhető az a hibajelenség, amikor bizonyos felhasználóknak a Windows felhasználói név karakterei okoznak FPS problémákat. Ezeken kívül pedig több kisebb-nagyobb hibajelenség is tarkítja a játékot. Ahogy azt sejteni lehetett, február elején sem pihent meg a közösség. Rögtön egy olyan buggal jelentkeztek február ötödikén, mellyel jogosulatlan előnyhöz juthatnak bizonyos játékosok.

Az FPS szám elárulja, hogy melyik lerakóra támadnak a Counter-Strike terroristái

A videó feltöltője Ancient pályán demonstrálta a „módszert”, de gyakorlatilag bármelyik mapon működhet. Ha CT Spawnról a víz irányába néz az adott játékos és FPS dropokat tapasztal, akkor bizony azt jelenti, hogy a terroristák éppen a vízben gázolnak. Sőt, víz nélkül is combos képkocka csökkenést lehet tapasztalni, ha a játékosok épp B Rush-ra készülnek. Ez bizony kifejezetten aggasztó hiba lehet, hiszen a játékosok kezébe gyakorlatilag egy ingyenes és teljesen legális wallhacket ad a Counter-Strike 2 motorja, még ha akaratlanul teszi is. Az ilyen jellegű hibák javítása sem egyszerű, hiszen csak kőkemény optimalizációval lehet megoldani majd. Remélhetőleg a Valve kiemelten figyeli az ilyen eseteket, ha már a közösség ilyen szinten jelenti ezeket számukra.

Majdnem repült a konzol is:

Majdnem kivették a Counter-Strike 2 alap funkcióját a fejlesztés során

×