A Counter-Strike 2 fejlesztéséről nem sokat tudunk. A jelek alapján a fejlesztők nem sokat játszhattak a széria eddigi címeivel.

2024.02.04. – A 2023-as év hatalmas vízválasztó volt a Counter-Strike széria életében. A CS:GO 2012-es debütálása után eljött az idő, hogy ismét szintet lépjen a CS. A fejlesztők 2023 márciusában leplezték le, hogy valóban készül az évek óta pletykált Source 2 változat. Már az első napokban kipróbálhatta néhány szerencsés az átalakított klienst, később pedig az aktív játékosok is becsatlakozhattak. A Valve folyamatosan figyelte a felhasználók visszajelzéseit, sőt, dedikált e-mail fiókot is szenteltek ennek. A publikus teszteket azonban megelőzték zárt véleményezések is.

A Valve a hivatalos leleplezés előtt több alkalommal is egyeztetett profi játékosokkal, tartalomgyártókkal, szakértőkkel. Nagy eséllyel az ilyen eseményeken elhangzott információk nagyban befolyásolták a Counter-Strike 2 mostani tulajdonságait és újításait. Ezekről a zárt tesztekről sajnos nem sokat tudni, hiszen titoktartási szerződés köti a résztvevők kezét, egyedül abban lehetünk biztosak, hogy megtörténtek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy-egy információmorzsát ne lehetne elhinteni arról, hogy milyen témákban is történtek ezek a nem publikus beszélgetések.

A fejlesztők majdnem kivették a Counter-Strike 2 legtöbbet használt funkcióját?

A fenti videó főszereplője Jason „moses” O’Toole, akit leginkább a Counter-Strike: Global Offensive közvetítéseiből ismerhetnek a rajongók. Ezen kívül azonban részletes játéktapasztalattal is rendelkezik, hiszen fél-profi szinten űzte a CS:GO-t, illetve egy ideig a Team Liquid edzője is volt. Ezúttal neki köszönhetően tudhattunk meg információkat arról, hogy milyen szintű beszélgetések zajlottak ezen a zárt teszteken.

A Valve munkatársai az egyik ilyen alkalommal megkérdezték a résztvevőket, hogy mit szólnának ahhoz, ha a konzolt eltávolítanák a játékból. Sokat elárul, hogy a szobában síri csend uralkodott a kérdés után, senki sem mert érdemben megszólalni, csak egymásra néztek némán a kiválasztottak. Ez végül szerencsére jelzés értékű volt a Valve számára is és így bizony CS2-ben is elérhető a Console. Aki egy kicsit is komolyabb szinten játszik a Counter-Strike szériával, jól tudja, hogy a játékosok egyik legjobb barátja ez a funkció. A konzol segítségével pillanatok alatt, egyszerű parancsok segítségével irányítható, alakítható a játék. Nagy hiba lett volna kivenni, szomorú, hogy egyáltalán felmerült ez a lehetőség.

Továbbra sem hibátlan a játék:

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

×