Január végén kiderült, hogy a Counter-Strike flashbangjei hibásak. Úgy tűnik, hogy a füstök hibáit is könnyen reprodukálni lehet.

2024.02.01. – Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó napjaiban egyre többen jelezték, hogy a flashbangek továbbra sem működnek megfelelően. Úgy tűnik azonban, hogy a füstgránátok sem hibátlanok, ahogy azt már sejteni lehetett. A füstgránátok ráadásul egyedi bánásmódot kaptak a fejlesztőktől, hiszen teljesen átdolgozták a működésüket a Valve fejlesztői. A füstöket leleplező videójuk az elsők között 2023 márciusában, amikor hivatalosan is lerántották a leplet a készülő Counter-Strike 2-ről.

A füstgránátok a Source 2 motorváltás után már képesek kölcsönhatásba lépni más játékeseményekkel, új lehetőségeket teremtve. A kilőtt lövedékek és a robbanógránátok ideiglenesen megszűntehetik a füstöt, hogy rövid időre jobb rálátást biztosítsanak. A füst átszivárog a nyitott ajtókon és törött ablakokon, kitölti a rendelkezésre álló teret. Nincs több klasszikus értelemben vett egyoldali (one-way) smoke sem, de ettől függetlenül továbbra is előnyt szerezhetünk egy-egy jól megdobott füstgránáttal. Ezek nagy része igaz is, nem ilyen téren tapasztalhatnak problémát a Counter-Strike 2 játékosok. Azonban sem a killfeed, sem a radar nem kezeli helyesen a ledobott füstgránátok helyzetét.

A radar sem mutat olyan Counter-Strike 2 játékosokat, melyeket valójában nem is takar füst

CS2 Bug: The kill feed shows a smoke kill icon even if there’s no smoke in the way. The smoke is actually in top mid. This happened during a game and I was also able to recreate the bug locally.
byu/Pokharelinishan inGlobalOffensive

A Counter-Strike 2 játékosok közül többen is találkoztak már azzal a jelenséggel, amikor a killfeed hibásan mutatott füstön keresztüli ölést. Ez nem okozhat nagy meglepetést, ám a fenti videó feltöltőjének sikerült reprodukálható módon is előidézni a jelenséget. Azaz a játék alapjaiban van elrontva valami. Ez azonban nem nagy probléma, hiszen gyakorlati hátrányt nem jelent. Az azonban igen, hogy nem csak a killfeed, hanem a játék radarja is füst mögötti játékosként érzékeli az ellenfelet, azaz piros pötty formájában sem fedi fel. Ennek köszönhetően hátrányba kerülhet akár az adott csapat is, hiszen értékes információtól fosztja meg a játékosokat és azok csapattársait a Counter-Strike 2.

Borító: YT

Olyan amatőr hiba miatt van CS2-ben kevesebb FPS, hogy az már fáj

×