2023 szeptemberének végén érkezett meg a Source 2 motorral felvértezett CS2 kliens, ám továbbra is tud meglepetést okozni.

2024.01.29. – A Counter-Strike 2 2023 szeptemberében cserélte le végleg a korábbi, CS:GO klienst. A Source 2 motornak még bizony vannak hiányosságai, ahogy az erőforrások terén is jóval éhesebb lehet bizonyos esetekben. A felhasználók éppen ezért szinte folyamatosan próbálják különböző tippekkel, trükkökkel feldobni az elérhető FPS számokat. Néhány valóban hatékony lehet, ide sorolhatjuk a „-thread” indítási opciót, melyet mérésekkel is alátámasztottak már annak idején is. Ez rákényszeríti a Counter-Strike 2 klienst, hogy valóban annyi fizikai magot használjon, amennyi a gép rendelkezésére áll.

Persze mindent felhasználói oldalról sem lehet megközelíteni. A Valve-nak folyamatosan csiszolnia kell a játékmotoron. Ezt többször meg is tették az elmúlt hónapokban, ám a munka itt még nem állt meg. Januárban nem igazán érkezett Counter-Strike frissítés, így sokan abban reménykednek, hogy februárban egy igazán nagy javítócsomagot publikál a fejlesztői gárda. Erre minden esély meg is lehet, hiszen rengeteg bug, glitch köthető a Source 2 motorhoz. A felhasználók azonban az elmúlt napokban talán a játék egyik legérdekesebb és egyben legamatőrebb hibájára bukkantak.

Érdekes karakterek a Windows nevedben? Sokkal rosszabbul fut a Counter-Strike 2

Többen észrevették, hogy az orosz, kínai, portugál vagy épp arab nyelvet használó országokban rosszabbul fut a Counter-Strike 2, mint kellene. Főleg FPS dropokból nem volt hiány, mely bizony teljesen tönkre is teheti a játékélményt. Úgy tűnik, hogy a Windows felhasználói névben található, különleges karaktereket okolhatjuk ezekért a hibákért. Miután angol nevet írt be a hiba felfedezője, máris jobb és folyamatosabb FPS számokat olvashatott le a CS2 mérésnél. Érthetetlen, hogy 2024-ben hogyan fordulhat elő ilyen hiba, ám, ha valamiért téged is érintene, akkor az alábbi videóban megtalálod, hogy milyen módon írhatod át, cserélheted le a Windows felhasználói nevet immáron egy speciális karakterektől ments változatra.

Van, amikor már a trükkök sem segítenek:

Túl kevés CS2-ben az FPS-ed? – Ezt a komponenst cseréld először

 

×