Az elmúlt időszakban rengeteg Counter-Strike 2 tipp látott napvilágot. Úgy tűnik, hogy a héten sem maradunk felfedezés nélkül.

2023.11.29. – Az Intel a 12. generációban hatalmasat újított. A mobilokban és telefonokban megtalálható processzorokhoz hasonlóan, többféle magot rejtettek el a kupak alatt. Ezeket P és E jelöléssel illették. A P a Performance szóra utal, ezek a nagyteljesítményű, ám sokat fogyasztó magok felelnek a nyers erőért. Az E, azaz Efficiency magokat pedig a kevésbé számításigényes feladatokra foghatja be a rendszer, jóval barátibb fogyasztással megfűszerezve. A Windows 11 az újításainak köszönhetően megfelelően tudja rendelni a feladatokat az adott magokhoz, ám nem minden esetben tökéletes ez.

A játékok nagy része is profitálhat az extra, kisebb magokból. Néhány játék azonban nem viselkedik túl jól a 12. – 14. generációs Inteleken. Nem is biztos, hogy az átlag FPS-en látjuk ezt, sok esetben inkább a minimum képkockák szenvedik meg, melyet durva dropoknak érezhetnek a játékosok. Bár a Counter-Strike 2 viszonylag friss motort használ, a Source 2 fejlesztésénél még nem kellett különféle magokkal kalkulálni. Úgy tűnik, hogy a felhasználók rájöttek arra, miként lehet az újabb Intel processzorokon megszüntetni a kisebb-nagyobb beakadásokat.

Egyszerű indítási paranccsal javulhat a Counter-Strike 2 játékélmény Intel és akár AMD processzorokon

Az elmúlt hetekben kifejezetten aktív volt a Counter-Strike 2 subreddit. A hét közepén azonban egy igazán részletes és kidolgozott bejegyzésbe szaladhattak bele a felhasználók. A poszt írója nem csak a fentebb említett okokat és az azokkal összefüggő problémákat nevezte meg, de mérésekkel alátámasztott megoldással is szolgált. Ráadásul három

A számok magukért beszélnek

A számok magukért beszélnek

Jól látható a fenti mérésen, hogy a minimum képkockák száma jelentősen megugrott. A korábbi 177-es értékről 224-re ugrottak az FPS esések, az abszolút legalacsonyabb képkockák tekintetében is 40 FPS-es növekedést sikerült mérni. Egyetlen egy indítási parancs segítségével. Ennek beállításához:

  • Indítsd el a Steamet
  • Keresd meg a Counter-Strike 2-t, majd jobb klikkelj a listában és válaszd ki a legalsó Properties opciót

Counter-Strike 2 indítási parancs

Ezt követően az Indítási Opciókat / Launch Options mezőt kell megkeresni, majd az alábbi parancsot beírni:

  • -threads (A nagyteljesítményű P magok száma + 1)
  • Hogy egy kicsit segítsünk: i7 processzorok esetében ez -threads 9 lesz, míg i5 esetében -thread 7

Az ablakot bezárva és a Counter-Strike 2-t elindítva máris kellemesebb és folyamatosabb játékélményben részesülhetnek a 12., 13. és 14. generációs Intel processzorok tulajdonosai. Néhány felhasználó régebbi Inteleken, sőt AMD platformon is sikerekről számolt be, ott is a fizikai magszámhoz kell viszonyítani a -threads utáni számot. Ebben az esetben a HT/SMT megoldásokat „kerüli” el a játék, mely szintén javíthat az alap állapothoz képest. A tapasztalatok gépenként eltérhetnek, érdemes lehet kísérletezni a -threads után írt számokkal.

Kodiak ellen CS2 1v1-et vállalod? – Megint Unibet Beat the Pro Challenge

×