A Fortnite Festival miatt még idén érkezik egy gitáralakú kontroller a Fortnite-hoz, amely visszaidézi a régi, 2010-es évekbeli zenés játékokat.

2024.02.01. – A zenei játékok és a hozzájuk készült hangszeralakú vezérlők nagyon népszerűek voltak a videojátékok egy bizonyos korszakában, valamikor a 2010-es évek elején. A Guitar Hero és a Rock Bank olyan játékok voltak, amik miatt még egy külön South Park rész is készült, szintén a gitárkontrollerrel a főszerepben. Ez lehetővé tette, hogy gyakorlatilag bárki rocksztár legyen anélkül, hogy valóban tudni kéne hangszeren játszani. Tudjátok, ezekben a játékokban ritmusra érkeztek a jelek a képernyőn, és a megfelelő időben kellett lenyomni a megfelelő gombot.  Később azonban ezek a játékok a háttérbe szorultak és a gitáralakú kontroller egy letűnt kor ereklyéje maradt.

A ritmusműfaj azonban azóta más játékokban él tovább, a legutóbbi példa erre pedig a Fortnite zenés módja, a Fortnite Festival. Az Epic Games még decemberben hozta be ezt az új módot, nagyjából akkor, amikor a LEGO Fortnite-ot és a Rocket Racinget is bemutatta. A Fortnite Festivalt ráadásul a Harmonix, a Guitar Hero és a Rock Band eredeti stúdiója fejlesztette, szóval érthető a hasonlóság. A PDP nevű cég, ami még 2015-ben is speciális kontrollereket készített a Rock Band 4-hez, a múlt hónapban utalt egy új gitárra, ami úgy tűnik, eljut a játékosokhoz is.

Gitárkontrollert kap a Fortnite

Az IGN nemrég ki is próbálhata az új PDP Riffmaster vezeték nélküli gitárkontrollert, ami 2024 tavaszán kerül a boltokba. Az új periféria akár 36 órát is kibír egyetlen töltéssel, külön csatlakozót kapott a fejhallgatóhoz, beépített húrgombot a jobb navigáció érdekében, sőt még egy levehető pengető is jár hozzá, amit majd egyedire is lehet cseréni. Az új kontroller természetesen kompatibilis lesz a Fortnite Festival móddal. Jelenleg megjelenési dátuma vagy ára nincs a kicsikének.

 

Bár az új Riffmaster kontrollert a Rock Band 4 és a Fortnite Festival kontrollereként reklámozzák, talán egyszer elindítja a régi játékműfaj sikerének új korszakát. A Harmonix amúgy az Epic Games tulajdonában van, és könnyen elképzelhető, hogy utóbbi valamikor visszahozza a Rock Bandet. Eközben Phil Spencer, az Xbox és a Microsoft Gaming vezetője, Phil Spencer nemrég arról beszélt, hogy feltámasztják a régi franchise-okat, amiket az Activision Blizzard felvásárlásával szerzett: például a régóta szunnyadó Guitar Hero-t.

 

Addig is a Fortnite Festival rajongói hamarosan igazi rocksztárként játszhatnak a játékmódban. Persze csak akkor, ha megfizethető lesz a kis kiegészítő.

Ezt láttad már?

Így került egy kép a fejlesztő meztelen seggéről a Halo 2-be

×