Az előfizetéses szolgáltatások növekvő népszerűsége közepette egy friss szivárgás arra utal, hogy az Epic Games Store is készülhet valamire.

2024.01.22. – Úgy tűnik, hogy a videojátékok világában az előfizetéses rendszer egy egyre természetesebb és elfogadottabb üzleti modell lett. Az Xbox Game Pass vagy a PlayStation Plus olyan lehetőséget kínál, amit korábban semmi, főleg azok számára, akik szeretnek mindenfélével játszani. Előfizetsz, és azzal játszol, amivel csak lehet, annyit amennyit akarsz. Sőt: a dolog talán annyire elterjedt lesz a jövőben, hogy az Ubisoft nemrég kijelentette: meg kell szoknunk, hogy nem birtokolhatunk már játékokat a jövőben. Mivel láthatóan ez a modell nagyon jól bejött a nagy cégeknek, talán egyre többen gondolkoznak hasonlón. Egy nemrég kiszivárgott infó szerint az Epic Games Store is szeretne beszállni, és talán előfizetéses szolgáltatást indíthat.

Miért?

Bár az előfizetéses szolgáltatások nagyon régóta léteznek, a modell sokáig nem volt felkapott a játékvilágban, egészen az EA Play és a PlayStation Now (PS Now) 2014-es megjelenéséig. Néhány évvel később a Microsoft elindította az Xbox Game Pass szolgáltatást, ami megállíthatatlan. A trend pedig egyre inkább terjed az iparágban.

Ha lehet hinni a legutóbbi szivárgásnak, akkor az Epic Games is olyan szolgáltatást indít, amire szintén havi vagy éves szinten tudunk előfizetni. Az előfizetés mellé persze kedvezmények is járnak majd az Epic Store-ban. Az adatok arra is utalnak, hogy az EA Play is elérhető lesz az Epic szolgáltatásán belül. Egyfajta előfizetés nemrég indult el a Fortnite-ban, szóval lehet, hogy tényleg vannak további tervek.

Verseny?

Az Epic Games  lehetséges előfizetéséről a szivárgás egyébként alig egy héttel azután jött, hogy a Ubisoft módosított saját szolgáltatásán. A francia kiadó megújította a Ubisoft+-t, ami így két szintet; Ubisoft+ Premium és Ubisoft+ Classics. Fontos lehet megjegyezni, hogy az Epic talán nem véletlenül szeretne belépni egy új színtérre.

Még szeptemberben az Epic 870 alkalmazottat bocsátott el, ami az alkalmazottak mintegy 16%-át jelenti. A létszámleépítés a Bandcamp eladásából és a SuperAwesome kiválásából ered, amiket az Epic Games 2020-ban, illetve 2022-ben vásárolt fel. A vállalat akkor mondta, ezzel az a cél, hogy az Epic Games „ambiciózus terveire” összpontosíthassanak. Ha ez a terv az előfizetéses szolgáltatás, akkor érdemes lesz látni, hogy mennyire lesz népszerű. A kérdés az, hogy az Xbox Game Pass, a PS Plus, az EA Play és az Ubisoft+ mellett mennyire marad pénze a játékosoknak még valamire előfizetni?

Ezt láttad?

Ez a 69 kultikus játéklegenda még idén és teljesen ingyen megszépülhet

×