Indul a verseny a nagyokkal: az Ubisoft+ előfizetéses szolgáltatás olyan óriásokkal kelne versenyre, mint a PS Plus vagy az Xbox Game Pass.

Gábor János

2024.01.16. – A kiadó új opciókat jelentett be az Ubisoft+-ra hogy még több gamer számára tegye vonzóvá az előfizetéses szolgáltatását. A változások rajtja nem mellesleg egybe esik a kiadó talán legnagyobb idei dobásának, a Prince of Persia: The Lost Crownnak a korai hozzáférésű Ubisoft+ megjelenésével.

Forrás: Ubisoft

Az Xbox Game Passhoz vagy a PlayStation Plushoz hasonlóan a Ubisoft+ is egy egész katalógusra való játékot vág hozzád a havidíjért cserébe. Az igazán jelentős előfizetői bázis felépítése érdekében a cég tényleg mindent megtesz: akár olyan jelentős játékok premiernapi megjelenését is garantálta, mint az Assassin’s Creed Mirage. A GameRant szerint a felhasználók minden előnye ellenére panaszkodnak a szolgáltatásra: kritizálták már az Ubisoft előfizetésének magas árát és a cserébe kapott választékot is, amit, például a Game Passhoz képest kissé vérszegénynek találtak. Erre reagálhat most a vállalat, aminek láthatóan komoly tervei vannak az előfizetéses forma javítására.

Milyen változásokat vezet be az Ubisoft?

A kiadó bejelentette, hogy két új szintet vezet be a csomagok közé. Az egyik a száznál is több címmel rendelkező Ubisoft+ Premium, ami ötvözi a korábbi Multi-Acess és PC Access feliratkozások előnyeit. Ezek közé tartoznak az első napos megjelenések, a válogatott korai hozzáférésű címek, a havi jutalmak, a prémium kiadványok, a különböző kedvezmények és még sok minden más. Az előnyök egyébként PC-n, Xboxon és Amazon Lunán is igénybe vehetők. A második új szint a több mint 50 játékot tartalmazó Ubisoft+ Classics, ami lehetővé teszi a PC-s felhasználóknak, hogy olyan népszerű Ubisoft-címekhez férjenek hozzá, mint például a Rainbow Six Siege vagy a Far Cry 6, de az idő előrehaladtával további játékok kerülnek a katalógusba, és ez a csomag azok számára is elérhető, akik előfizetnek a PlayStation Plus Extra vagy a PlayStation Plus Premium szolgáltatásra. Persze, ha korábban PC Access hozzáférésed volt, akkor a régi áron tarthatod meg az előfizetésedet.

A Premium havi 17,99 euróba (kb. 6800 forintba), míg a Classics 7,99 euróba (kb. 3000 forintba) kerül.

Az első játék, ami a Premium csomagban korai hozzáféréssel megjelent, a Prince of Persia: The Lost Crown. Azok, akik nem tagjai ennek az előfizetésnek, csak az egyetlen új játékért 60 eurót (23 ezer forintot) fizetnek a Deluxe Editionért. Szóval, ha Ubisoft rajongó vagy, érdemes fontolóra venni a két új díjcsomagot. Pláne annak ismeretében, hogy az Ubisoft nemrég megszerezte ActiVision Blizzard játékok cloud streaming jogait is, ami azt sejteti, hogy onnan is érkeznek még meglepetések a szolgáltatásba.

Amúgy, a kiadó slágerjátéka szinte biztosan elfut a vasadon:

Elmegy ez mindenen! – Prince of Persia: The Lost Crown gépigény

×