Már az iPhone OS első verziójában is ott figyelt az óra alkalmazás. Az Apple azonban újabb finomításokat eszközöl a soron következő iOS rendszerben.

2024.02.01. – Az Apple január utolsó napjaiban adta ki az iOS 17.4 bétáját. Az iOS 17.4 verziója nem a rengeteg fejlesztés és újítás miatt kerülhet majd be a köztudatba, ám valójában egy új korszakot hoz majd el. Az európai felhasználók számára teljesen új lehetőségek nyílhatnak ki a friss rendszeren. Az Apple az Európai Unió területén engedélyezi külső alkalmazás boltok használatát, de több, régebbi szabályon is lazítanak majd. Érkezhetnek immáron saját motorral felszerelt böngészőkkülsős, NFC fizetést alkalmazó applikációk, de a játékstreaming alkalmazásokat is könnyebben megtaláljuk majd az Apple telefonjain.

Az Apple azonban nem csak ilyen téren fejleszti a rendszert. Úgy tűnik, hogy egyre több gyári alkalmazás újulhat meg az elkövetkezendő időszakban. Nagy eséllyel ezzel már az iOS 18 érkezését készítik elő valamilyen szinten, hiszen az elmúlt időszak pletykái alapján az elmúlt évek legnagyobb frissítését leplezheti le 2024 nyarán az almás cég. A mostani változások azonban már a publikus, iOS 17.4 bétában is feltűntek, azaz az éles ágra is heteken belül megérkezhetnek.

Az iPhone óra alkalmazása is fejlődik, erre érdemes készülni az iOS 17.4 megjelenése után

iOS 17.4 - iPhone óra - Stopper

iOS 17.4 – iPhone óra – Stopper

Az Apple az iPhone 14 Pro szériájánál cserélte le először az iPhone X óta megszokott „Notch” kivágást. 2023 szeptemberében a belépő, sima iPhone 15 modellek is megkapták ezt. Olyan pletykák is felmerültek már az elmúlt hónapokban, hogy az Apple ezt már akár idén, 2024-ben leváltaná, ám a fejlesztői ténykedések nem éppen erre utal. Az óra egy olyan alkalmazás, melyet az akkor még csak iPhone OS-nek hívott rendszeren is megtalálhattak a felhasználók.

Az iOS 17.4 verziójától kezdődően nem csak az időzítő, de például a stopper állását is nyomon követhetjük a Dinamikus Szigetben vagy épp a zárolt képernyőn. Nagy eséllyel az elkövetkezendő időszakban több gyári alkalmazásnál is meglépheti majd ezt az Apple, hiszen kellemetlenül kevés applikáció támogatja a Dynamic Islandben rejlő lehetőségeket. Az azonban biztos, hogy az iOS 17.4 a hazai felhasználóknak a kibővített lehetőségekről szól majd, ám nem szabad elmennünk az ilyen kisebb, de szintén nagy jelentőséggel bíró változtatások mellett sem.

Forrás: PCFórum / Digitaltrends

Nem minden arany, ami fénylik:

Ne dőlj be neki! – Álommunkát ajánlanak egy új, csaló SMS-sel

×