Az Apple már javában készül a nyáron esedékes WWDC konferenciára. Egyre több információ utal arra, hogy igazán elégedettek lehetnek az iPhone felhasználók.

2024.01.29. – Az Apple nemrégiben adta ki az iOS 17.3-as verzióját. A frissítés elsősorban a rendszer biztonságára fókuszált, hatalmas fejlesztéseket nem tartalmazott. A soron következő, 17.4-es csomag azonban már nagyobbat szólhat Európában. Az Apple az EU nyomására kénytelen több olyan változtatást is eszközölni, mely korábban korlátok közé szorította a felhasználókat. Az iOS 17.4 verziójától kezdődően élesedhet a sideload, azaz külsős forrásokból is lehetőség lesz alkalmazások telepítésére. Ezen kívül például az NFC chipet is szabadabban kezelhetik az alkalmazások, érkezhetnek az Apple Pay konkurensek.

Úgy tűnik azonban, hogy itt még nem ért véget a munka. Az Apple általában nyár elején, a WWDC konferencián szokta bemutatni az éppen soron következő rendszert, nagy eséllyel ezúttal sem lesz ez másképp. Ez azonban azt jelenti, hogy már jelen pillanatban, január végén is rendelkeznek egy-egy félkész, fejlesztői változattal. Éppen ezért egyre több konkrét szivárgással találkozhat az ember az elkövetkezendő időszakban. Nem is kellett sokat várni ezekre, a WCCFTech informátora izgalmas részletekkel jelentkezett.

Az iOS 18 lehet a legütősebb frissítés, az eredeti iPhone megjelenése óta

A frissen kiszivárgott információk arról árulkodnak, hogy nem egy egyszerű iOS frissítést várhatunk 2024-re. A vállalaton belül is úgy nyilatkoznak a munkatársak, hogy az iPhone történetének legnagyobb frissítését köszönthetik majd a felhasználók 2024 szeptemberében. Az Apple több szintű lemaradást is behoz majd ezzel a verzióval, sőt, nagy eséllyel a többiek előtt járhat majd. Az alábbi újdonságokat hintette el a szivárogtató:

  • Az Apple évek óta fejlesztetett mesterséges intelligenciája is színre léphet, a Samsung One UI 6.1-hez hasonló újdonságokkal. Képszerkesztés, gyors keresés, automatikus és azonnali fordítások is a repertoár részét képezhetik.
  • Az Apple támogatni fogja az RCS protokollt, azaz az iPhone-Android felhasználók közötti üzenetküldés is simább, nem utolsó sorban biztonságosabb is lehet majd.
  • Az iPhone 16 hardveroldalon is hatalmas fejlődésen mehet keresztül, melyek az AI funkciók támogatásához szükséges komponenseket takarják.

Nagy eséllyel előfordulhatnak olyan funkciók, melyet csak az iPhone 16 felhasználók kapnak meg, de nagy eséllyel a régebbi telefonok tulajdonosai is örülhetnek majd. A hivatalos megerősítésig természetesen érdemes pletyka szinten kezelni az információkat.

Forrás: PCFórum

DIGI-előfizetők készüljetek – ennyivel emelik az otthoni szolgáltatások árát

×