Az elmúlt hónapokban ismét aranykorát élte egy korábban már létező Call of Duty csalás. Úgy tűnik, hogy a fejlesztők most gyorsan reagáltak.

2024.01.17. – Az Aim Assist mindig visszatérő vitatéma a Call of Duty játékosok körében. Nem véletlenül. Az elmúlt időszakban több klip is prezentálta, hogy akár falakon keresztül is le tudja követni a gyanútlan ellenfeleket. Ezek természetesen csak kiragadott jelenetek, ám sokakat aggodalommal tölt el, hogy néha bizony ilyenre is képes a rásegítés. A másik oldalról nézve azonban szükség van erre, hiszen a nyers kontrolleres bemenet soha nem vehetné fel a versenyt a billentyűzet és egér párosával. A fejlesztőknek tehát a tökéletes egyensúlyra kell törekednie.

Az elmúlt hónapban egy új „csalás” ütötte fel a fejét, melyről természetesen mi is beszámoltunk. A PC-s, egérrel, billentyűzettel játszó játékosok különféle segédprogramok és trükkök segítségével el tudják hitetni a Warzone, Modern Warfare III kliensével, hogy kontrollerrel játszanak. Ennek megfelelően pedig extra Aim Assistot is kapnak a játéktól, miközben valójában az amúgy is előnyösebb egérrel céloznak. Sokan azt hitték, hogy a COD fejlesztői nem tudják kiiktatni ezeket, de január 16-án kellemes bejelentést tettek a programozók.

Mostantól a PC-s Aim Assist programokat is szűri a Call of Duty csalása

Január 16-ától a Call of Duty Ricochet védelme szűri a fentebb említett csalásformákat. A játék első körben csak nemes egyszerűséggel bezárja magát. Ha ezt követően is folytatódik a programok használata, akkor pedig akár végleges kitiltásban is részesülhetnek a csalók. A fent említett védelem nem csak a Warzone, de a Modern Warfare III és Zombie mód szervereit is védi, így nem érdemes kísérletezgetni a franchise-on belül. Öröm látni, hogy ilyen gyorsan reagáltak a fejlesztők, remélhetőleg a jövőben sem fogy el a lendület.

Három új mód is érkezik Modern Warfare III-ba – Íme a lista

×