Az Aim Assist mindig is megosztó témakör a multiplayer játékokban, a Warzone sem kivétel. Úgy tűnik, hogy egyre kreatívabbak a játékosok.

2024.01.08. – Az elmúlt időszakban többször is érintettük a Call of Duty célzásrásegítését, az Aim Assistot. Sajnos kikerülhetetlen tényezője ez olyan játékoknak, melyek több platformon is megtalálhatóak. Ide sorolhatjuk a Warzone-t, de akár a Fortnite-ot is. A fejlesztőknek valamilyen módon ki kell egyensúlyoznia a kontrolleres és billentyűzetes+egeres játékosok közötti különbségeket. Ez azonban nem minden esetben sikerül. Néha a falon keresztül is leköveti az ellenfeleket az Aim Assist, máskor pedig szemtől szemben sem hatékony.

Eddig azonban egy dolgot biztosnak tekinthettünk, mégpedig azt, hogy csak a kontrolleres játékok kaptak ebből a rásegítésből. Természetesen ebbe a táborba beletartoztak azok a játékosok is, akik PC-n használtak Xbox vagy épp PlayStation kompatibilis kontrollert, nem csak a konzolosok. A közösség azonban egyre kreatívabb. Egy külsős csalást viszonylag könnyen és gyorsan detektálhat a Warzone védelme, ám az emulátorokkal már gondban lehet. Éppen ezért okozhat problémát az, hogy a játékosok megoldást találtak arra, hogy miként lehetne billentyűzettel és egérrel Aim Assisthoz jutni.

Komoly problémákat okozhat az új Warzone „csalás”

JackFrags legutóbbi videójában fejtette ki, hogy tudomására jutott több olyan program is, mely Aim Assistot adhat mindenki kezébe. A program(ok) nevét direkt nem írjuk le, ám sajnos egy pár perces Google keresés segítségével bárki hozzájuthat ezekhez. Ráadásul több, régóta létező alkalmazásról beszélhetünk, melyek 2020 környékén aranykorát élték a Fortnite játékosok között.

A program segítségével a billentyűzet és egér kombinációjával játszó felhasználók a két világ legjobb előnyeit egyesíthetik. Azaz az egér segítségével igazán pontos rántásokat, mikromozgásokat is végrehajthatnak, miközben a Warzone Aim Assist automatikusan az ellenfél felé tereli a célkeresztet. A program azonban még ennél is tovább megy. Olyan szkriptek is elérhetőek már hozzá, mellyel a fegyverek visszarúgása gyakorlatilag teljesen el is tüntethető. Hasonló működést kell elképzelni, mint amit a sokat szidott Cronus Zen nyújt, ám dedikált hardver nélkül. Ez lehet azonban a programok veszte, hiszen, ha célzottan tiltják a fejlesztők, akkor bizony a játék megtagadhatja az elindulást, amennyiben futnak ezek az alkalmazások. Nagy eséllyel erre már nem kell sokat várni, ám addig sem érdemes használni, hiszen utólagos tiltást is maga után vonhat.

Forrás: CharlieINTEL

Ezeket hozza el a hamarosan érkező Call of Duty Season 1 Reloaded

×