December hatodikán hivatalosan is elstartolt az új Call of Duty éra első szezonja. A szezonközi frissítésre sem kell sokat várni.

2024.01.05. – December 6-án megtörtént a Warzone és a Modern Warfare III integrációja. Ezt követően minden egyes frissítést közösen kapnak meg a címek, legyen szó a Warzone, a multiplayer vagy épp a zombi mód újdonságairól. Természetesen továbbra is lesznek majd játékspecifikus változtatások, de az egyes szezonok és az új fegyverek mindig egy időpontban élesednek minden Call of Duty játékban. Ez alól csak a DMZ képez kivételt, mely a Modern Warfare II kliensében ragadt. Azon sem lepődne meg a közösség, ha valamikor tavasz környékén a fejlesztők teljes mértékben be is szüntetnék a módot.

Elérkeztünk azonban január első napjaihoz, így jogosan merülhet fel a kérdés a rutinos Warzone és Modern Warfare III játékosokban. Mikor is érkezik a Reloaded frissítés? A Call of Duty fejlesztői hosszú idő óta két részletre bontják fel a szezonokat. A szezonstartoló frissítést követő 4-6 hétben mindig érkezik egy Reloaded nevet viselő csomag, mely újabb tartalommal tölti meg a játékokat. Nézzük is, hogy mire számíthatunk a Season 1 Reloaded frissítésével kapcsolatban.

A Call of Duty frissítés várható időpontja

Nem hivatalos kép a Modern Warfare III és Warzone várható újdonságairól

Nem hivatalos kép a Call of Duty: Modern Warfare III és Warzone várható újdonságairól

Adhatná magát a január eleji időpont a négy hét miatt, ám a fejlesztői, ünnepi szabadságok ennek gátat szabnak. A játékfájlok és a „titkos” Battle Pass szektor alapján január 17-én startolhat el a Season 1 második fele. A szokásos szerdai napon, magyar idő szerint 18:00 környékétől élvezhetik a játékosok a friss tartalmakat. Nagy eséllyel az ezt megelőző napokban, órákban a PlayStation tulajdonosok már előtölthetik az újdonságokat, az elmúlt időszakban ez volt a jellemző.

Warzone újdonságok

Nem meglepő, hogy a fejlesztők december hatodikán gyakorlatilag az összes Warzone fejlesztés ellőtték. Ennek ellenére azért a Season 1 második felére is juthat valami. Két nagyobb funkciót érdemes kiemelni:

  • Érkezik egy Covert Exfil nevű újdonság, melynek segítségével a játékosok új módon is távozhatnak a meccsekből. Nagy eséllyel extra küldetések teljesítésével élesedhet az Exfil lehetőség, így kihagyható a végső összecsapás. Remek kérdés, hogy győzelemmel ér-e majd fel ez vagy csak szimplán egy kis extra előnyhöz juttatja a játékosokat a következő meccsen.
  • A DMZ módból ismerős Weapon Case is megérkezhet a Battle Royale módba. Extractot követően értékes Blueprintekkel és tárgyakkal ajándékozta meg a játékosokat, nagy eséllyel itt is hasonló módon működhet majd.
  • Érkezik több új fegyver is, köztük a HRM-9 SMG-vel és a TAQ Evolvere LMG-vel
  • A The Boys event is várhatóan a szezon második felében startolhat majd el

Modern Warfare III újdonságok

A Modern Warfare III tulajdonosok több újdonságnak örülhetnek majd:

  • Érkezik egy új 6v6 és egy új 2v2 pálya is
  • A Team Gunfight, All or Nothing, Headquarters és Infected módok is ekkor debütálhatnak. Az All or Nothing decemberre volt időzítve, ám egy hiba miatt hamar kikerült.
  • Természetesen a Zombi mód rajongóinak sem érdemes, csüggednie, több friss tartalommal is készülnek a fejlesztők
  • Elstartol végre a Modern Warfare III Ranked módja

Jelenleg tehát ezekre az újdonságokra lehet számítani, ám az is borítékolható, hogy a fejlesztők ezúttal is készülnek majd meglepetésekkel. Nagy eséllyel valamikor január 12. és 16. között kapunk egy hivatalos blogbejegyzést is, melynek segítségével még jobban megismerhetjük az érkező frissítést.

Vallott a volt Call of Duty fejlesztő: Bobby Kotick miatt lettek rosszak a játékok

×