A multiplayer játékokban mindig visszatérő vitatéma az Aim Assist rásegítés. A Warzone sem kivétel ez alól, 2024 januárban sem csitulnak a viták.

2024.01.03. – A Warzone és Modern Warfare III első szezonja lassan féltávhoz ér. Január 17-re várhatjuk a soron következő nagy Call of Duty frissítést. A fegyverek mellett szinte minden mechanikát megkapott a battle royale kliens. Legyen szó a mozgásokkal kapcsolatos fejlesztésekről vagy épp fegyverek személyre szabásáról. Nem mehetünk el amellett sem, hogy a Warzone immáron a Modern Warfare III megújult Aim Assistját használja. A megosztó témakör az elmúlt időszakban többször is terítékre került a közösségi oldalakon, sokan úgy érzik, hogy a Modern Warfare III túl erősre formálta azt.

Manapság már konzolra is lehet csatolni billentyűzetet és egeret, ahogy a PC-s felhasználókat sem akadályozza meg senki abban, hogy Xbox vagy PlayStation kontrollert kössenek a gépre. A fejlesztőknek meg kell találnia a megfelelő balanszt. Az egyértelmű, hogy rásegítések nélkül komoly problémát jelentene a kontrollerek használata. A túlzott Aim Assist szintén nem megoldás, hiszen akkor jogosulatlan előnyhöz juthatnak a kontrolleres játékosok. Ezt az egyensúly bizony 2024 első napjaira sem sikerült megtalálnia a fejlesztőknek, sőt, már-már viccesen kínos szituációkat szülhet.

A falon is gond nélkül lekövet a Warzone Aim Assist

A fenti videó január másodikán került fel a Twitter/X közösségi oldalra. Nem igazán kell magyarázni a fél perces jelenetet. A feltételezhetően PC-s Aim Assist nemes egyszerűséggel a falon keresztül is jól láthatóan leköveti az ellenfelet, miközben a játékos szinte hozzá sem nyúl a kontrollerhez. A videót közel 650 ezer játékos látta 24 óra alatt, ahogy sejteni lehetett, a kommentekben sem volt hiány. A közösség abban egyetért, hogy teljes mértékben nem lehet kivenni a játékból a rásegítést, ám jelenlegi állapotában bizony nem túl igazságos, legyen szó PC-s VAGY konzolos kontrolleres játékosról. Természetesen olyan egyensúly sosem alakul ki, mely mindenki számára optimális lesz, ám jelenleg már-már csalás szinten segít a mechanika. Remélhetőleg a fejlesztők továbbra is aktívan monitorozzák a visszajelzéseket és minél hamarabb finomítanak a fentebb is látható problémákon.

Így állítsd be a Warzone FOV értékét – Fontosabb, mint gondolnád

×