Már két csapat is azon dolgozik, hogy a PS5 egyik legújabb és legnagyobb exkluzívja, a Spider-Man 2 játszható legyen PC-n.

Bódi Dániel

2024.01.12. – Három teljes évet kellett várniuk a PlayStation 5 tulajdonosoknak, hogy megkapják végre az első olyan nagy, valódi system sellernek is nevezett exkluzív játékot, aminek az ígérete nyomán oly sokan beruháztak a konzolra. A Spider-Man 2 ebben a tekintetben beváltotta a hozzá fűzött reményeket; egy egyszerű, nem kifejezetten túlbonyolított, de roppant izgalmas, látványos és grandiózus élményt nyújt az elejétől a végéig, amit a Sony is büszkén nyomtathat a PS5 dobozaira annak reményében, hogy a világ legnépszerűbb szuperhősének lenyomatával rekordmennyiségű játékgépet értékesíthet.

Az a taktika pedig beválni látszik, hiszen a PS5 valósággal ledominálja a konzolos piacot, esélyt sem nagyon adva az Xboxnak – amire ugyan egyre több remek konzol-exkluzív alkotás jelenik meg, de a Pókfejekkel szemben egy Starfield, vagy egy (amúgy fantasztikus) Hi-Fi Rush erőtlen rúgkapálásnak hat. A Sony masináját pedig a PC-sek is előszeretettel választják inkább, hiszen míg a Microsoft az összes címét azonnal PC-n is megjelenteti, addig a Sony játékaira éveket kell várni, hogy befussanak a Steam és az Epic Games Store boltjaiba. De ez sem volt mindig így, csupán az elmúlt pár évben kezdtek neki a PS-exkluzívok portolásának, de mivel ez a taktika jövedelmezőnek bizonyult, borítékolhatjuk, hogy előbb, de inkább utóbb az összes nagyobb játékuk hasonló sorsra jut.

Ezt a feltételezést támasztja alá a Spider-Man 2-t is készítő Insomniac nemrégiben – a Wolverine-játékkal egyszerre – meglovasított belsős dokumentumai, melyekben feketén-fehéren írott, hogy a játék PC-s kiadása már javában készül – amit kétszer is aláhúzandó fejlesztői képekkel, valamint a netre felpakolt korai PC builddel bizonyítottak. Sőt, állítólag a megjelenésétől sem vagyunk már olyan messze – a porttal papíron 2024 első felében kell végezzen a csapat, bár ez még nem jelenti egyenesen azt, hogy idén ki is fogják adni.

Ugyanakkor sokat nem várhatnak vele; egy modderekből álló csapat ugyanis rátette a mancsát az Insomniactól elorzott korai PC-s verzióra, amit adatról adatra visszafejtve most saját kontóra kezdtek kikupálni, hogy az pontosan olyan legyen, mint PS5-ön. Ennek a sorsa persze nem kérdés; amint elkészülnek (valószínűleg sokára), majd publikálják a Sony jogi osztálya sosem látott hévvel indul csatába ellenük, hogy írmagját is kiradírozzák a nem hivatalos portnak. De, ami a lényeg, hogy

a Spider-Man 2 így, vagy úgy, de egészen biztosan meg fog jelenni PC-re. Hogy pontosan mikor, azt természetesen nem tudni, de már két csapat is azon van, hogy ez mihamarabb megtörténjen.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Mi az a T-póz és miért állnak a játékokban mindig így a karakterek?

×