Biztossá vált, hogy valóban az Insomniac Games készülő Marvel játékának tartalmait lovasították meg a hackerek. Videók, képek kerültek ki.

Gábor János

2023.12.19. – Beváltotta fenyegetését a Rhysida hackercsoport, amiről a múlt héten még csak (erősen) gyanítottuk, hogy alaposan lefosztotta az Insomniac Games szervereit. A Spider-Man játékokat fejlesztő stúdió hálózatára azért törtek be, hogy ráraboljanak a készülő Marvel’s Wolverine terveire, képeire, videóira. Most már biztos, hogy sikerrel jártak. A hírek szerint 1,7 terabájtnak kelt lába, amit aztán árverésre bocsátottak. Alighanem a Sonytól vagy az Insomniactól vártak pénzt (hátha), de a valószínűbb lehetőség az volt, hogy egy héten belül tényleg elkezdik feltölteni a netre a megszerzett anyagokat.

Ez meg is történt.

A videóban bőkezűen mutogatják a cinematic bejátszásokat, a tervezés alatt álló mozgások mechanikáit, a félkész környezetekben forgó Logant, aki a karmaival kapaszkodva ugrál épületről épületre, és felbukkan például néhány, szinte véglegesre csiszolt közelharc jelenet is. Néhány spoilermentes kép, ami bizonyítja, hogy a hackerek tényleg az eredeti játék fájljait szerezték meg:

Sok tartalom szivárgott ki a Wolverine-ből

Egy másik videó a fentieknél is többet mutat, egy egész játékszakaszt, ami látszólag befejezett, és azt villantja meg, hogy Wolverine hogyan veszi hasznát a szaglásának, amikor egy elhagyatott épületben nyomokat keres. A szimatolással szerzett ingerek vizuális megjelenítése kreatív és látványos, a közeg pedig, amiben mozog, nagyjából végleges, szóval csak akkor koppints a videóra, ha nem bánod, hogy néhány poént lelőnek számodra a játékból. A Wolverine összességében aligha fog csalódást okozni az X-Men rajongóknak, mert

a látottak alapján az eredeti képregényeknek megfelelő, nyers és véres harcokat láthatunk majd.

A Marvel’s Wolverine fejlesztői remélhetőleg hamar kiheverik a traumát, hogy a munkájuk egy része évekkel azelőtt a neten landolt, hogy befejezhették volna! A stúdiónak egyébként az évtized végéig felvázolt menetrendje is kiszivárgott. Ezek szerint 2025-ben még a Venom játék érkezik, és csak utána, 2026-ban a Wolverine. Előbbiről ezek alapján már biztosan tudni lehet, hogy folytatja a Spider-Man 2 sztoriját, és többek között válthatunk majd benne a karakterek között, miközben 12 önálló küldetést teljesítünk és 3 bosst intézünk el, nagyjából 8-10 óra alatt (de lesznek opcionális tartalmak is, pluszban):

Később a Marvel’s Spider-Man 3-ra (2028), az új Ratchet & Clankra (2029) és a Marvel’s X-Menre (2030) számíthatunk tőlük. Már ha nem borított fel mindent a brutális adatszivárogtatás, aminek részeként olyan bizalmas anyagokat is kiszórtak a hackerek, mint a Wolverine fejlesztésével vállalt anyagi és jogi kötelezettségek vagy üzleti tervek, sőt, eddigi és jövőben várható, Marvel játékokból származó bevételek, stb.

A hackerek az elmúlt órákba sorra töltik fel a friss tartalmakat, további Marvel’s Wolverine videók és képek itt tekinthetők meg.

Ettől se lettünk boldogabbak:

Hivatalos: késnek a Spider-Man 2 frissítései, köztük az újrajátszás

×