Az Insomniac Games bejelentette, hogy csak később tudja megjelentetni a Spider-Man 2 új funkcióit, amit a rajongók kértek.

Gábor János

2023.12.14. – Nem tudni, hogy a nemrég őket ért (és egyelőre csak feltételezett) kibertámadás, vagy más okok miatt, de az Insomniac Games késést jelentett a Spider-Man 2 frissítéseire. A játékba érkező újdonságokat gyakorlatilag házi feladatnak kapta a stúdió: az elcsúsztatott update-ről szóló X-bejegyzésben azt írják, meghallották a játékosok kéréseit, és el is készítik az igényelt változtatásokat.

A PlayStation exkluzív játékot gyártó Insomniac arra hivatkozva tolta odébb a naptárban a frissítést, hogy több időt akarnak eltölteni az új funkciók tesztelésével. Ha minden jól megy, köztük lesz a küldetések újrajátszásának lehetősége, a napszakok megváltoztatása, és például a New Game+. Utóbbi ugye azt szolgálná, hogy újra lehessen kezdeni az egészet, de a megszerzett tárgyak és képességek birtokában.

„Tudjuk, hogy a játékosok már nagyon várják az olyan funkciókat, mint sok minden más mellett a New Game+ és az Audio Descriptions. Most 2024 elejét célozzuk meg a következő játékfrissítéssel, és a megjelenéshez közelebb lesz egy teljes funkciólista” – ígérte az Insomniac Games, megjegyezve: olyan, a visszajelzések között jelzett finomításokra is sort kerítenek, mint a háló színének változtatása vagy a gyors napszakváltás. „Alig várjuk, hogy a jövőben még többet megoszthassunk veletek. Addig is

nagyra értékeljük a türelmeteket, amíg csapatunk azon dolgozik, hogy befejezze a Marvel’s Spider-Man 2 következő frissítését!”

A Spider-Man 2 október 20-án jelent meg, és elég hamar 2023 egyik legnépszerűbb játéka lett, annak ellenére, hogy csak egyetlen platformon, PS5 konzolon érhető el. Az Insomniac a megjelenés után 11 nappal már azt jelentette, hogy a játék eladásai átlépték az ötmilliós példányszámot. A stúdió az egyik szinkronszínész, Tony Todd állítása alapján sok mindent kihagyhatott a Spider-Man 2-ből, ami később frissítés, vagy DLC formában jelenhet meg hozzá. Venom felvett szövegének állítólag a 90 százaléka nem jelenik meg a mostani verzióban. Ha ez igaz, akkor idővel akár teljesen új cselekményszálak is megjelenhetnek hozzá.

Addig ismerd meg a Spider-Man franchise eddigi legjobb játékait:

Ilyen is volt Póki – A legemlékezetesebb Spider-Man játékok valaha

×