A megfizethetőtől a zsebbe nyúlósig rengeteg olyan készlet szerepel a LEGO magyarországi kínálatában, amitől minden fan ledobja a láncot.

2023.12.14. – Még pont időben vagy. A LEGO hazai képviselete jelezte: ha december 19-e 16 óráig leadod a rendelésed, akkor garantálni tudja, hogy a kiválasztott csomag megérkezik karácsonyra. Akár magadat leped meg, akár mást, teljesen kizárt, hogy nem találsz igényeidnek és pénztárcádnak megfelelő készletet. Persze a LEGO sohasem volt olcsó ajándék (és ez ebben az ünnepi szezonban sem változott), de messze nem csak a hatszámjegyű ligában találni látványos, érdekes, méretes kiadványokat, amiket szuper kihívás megépíteni. Ebben az összeállításban mindenféle zsebhez találtunk legót, a klasszikus történelmi ikonoktól a fantasy és mesevilágon át a technológiai és gyűjtői készletekig.

Nézzük a legnépszerűbb LEGO készleteket, mindenféle javasolt korosztályból és árkategóriákból, köztük néhány akciós ajánlattal, amit nem hagynánk ki a helyedben!

LEGO® Star Wars™ Adventi naptár 2023

Bizony, LEGO naptár, telis-tele gyűjthető karakterekkel, miniépítményekkel és kiegészítőkkel, amikkel a kisebbek eljátszhatják a Star Wars: A Jedi visszatér, a Star Wars: A klónok háborúja és a Star Wars: The Bad Batch történeteket – sőt, akár más LEGO Star Wars készletekkel is kombinálható! Ez a készlet 8 LEGO® Star Wars™ karaktert tartalmaz, többek között Palpatine császárt, egy Ewokot és egy Pit droidot – ünnepi ruhában. Van benne továbbá rénszarvasnak öltözött Gonk droid és Omega, szánnal. Klassz ünnepi ajándékötlet a legalább hatéves Star Wars rajongóknak, benne 15 olyan miniépítménnyel, mint a Justifier, egy STAP speeder, A Mandalóri N-1 vadászgép, egy klónparancsnoki központ és egy Ewok falu. A 320 darabos készletre most érdemes lecsapni, mert 16.290 HELYETT 11.403 forintért adják.

LEGO® Harry Potter™ Adventi naptár 2023

Ezt a franchise-t szintén képtelenség lehagyni a listáról. Varázslatos ajándékötlet a 7 éves vagy nagyobb gyerekeknek, hiszen a naptár minden ajtaja mögött egy megépíthető meglepetés lapul, és persze egyenként van hozzájuk egy egyszerű, illusztrált építési útmutató. A kis LEGO (és/vagy Hogwarts Legacy) rajongók hat új, 2023 szeptemberében megjelent Harry Potter minifigurát fedezhetnek fel: benne van többek között a legelső Aberforth Dumbledore, valamint 18 miniépítményt, amelyek megragadják a Roxmorts varázsfalu varázsát. A modellek között ott van a Három Seprű™ és a Szárnyas Vadkan™ fogadó, Zonkó™ csodabazárja és a Mézesfalás™ ház, így a karácsony közeledtével még több játéklehetőség vár. Szintén alaposan leárazták: a 227 elemet tartalmazó csomag most majdnem egy ötezressel olcsóbban, 11.403 forintért lehet a tiéd.

LEGO® Vasember Nano kesztyű

A megépíthető és kiállítható Nano kesztyű a Bosszúállók: Végjáték ikonikus jelenetéből költözhet a karácsonyfa alá, és ha Marvel rajongó vagy, nem is szabad kihagyni, mert autentikus replika, aminek strapabíró alaplapjához egy adattábla is tartozik. A mozgatható ujjakat különféle pózokba állíthatod, így ha elkészül, nem csak neked, mindenki számára a lakás dísze lesz. Ez egy igazi kihívást jelentő és elégedettséget nyújtó modellépítő projekt, ami kifejezetten felnőtt rajongóknak készült. Több mint 31 cm magas, 12 cm széles és 9 cm mély, 675 építőelemmel, 28.990-ért.

LEGO® Harry Potter™ A Roxfort™ kastély és környéke

A varázslósuli lenyűgözően részletgazdag, megépíthető és kiállítható modellje, amivel újra átélheted a Harry Potter történetek emlékezetes jeleneteit, miközben megépíted a főtornyot, a csillagvizsgálót, a nagytermet, a csónakházat, az udvart, az üvegházakat, az ösvényeket és hidakat, a hegyvidékes tájat és a Fekete tavat! Alkosd meg újra a Titkok kamráját, a szárnyas kulcsok termét, a bájitaltantermet, a varázslósakk-kamrát, vagy más jellegzetes helyszínt! A készlet 18+-os, 2660 építőelemmel, 21x35x25 cm-es dimenziókkal, 68.990 forintért.

LEGO® Horizon Forbidden West: Hosszúnyak

A Horizon franchise legikonikusabb robotja, fantasztikus LEGO® modellben! A videojátékban kommunikációra és a térképrészletek feloldására használt óriásrobot eredeti részleteit, így a sima, lemezformájú fejétől kezdve a hosszú, vékony lábáig egy az egyben visszaadja a készlet, amiben tájképrészleteket is találsz, hogy a kiállított modell még autentikusabb legyen. Persze Aloyt is megkapod hozzá minifiguraként és egy őrzőrobot is van, kék, vagy támadó, piros szemmel. Ez a megépíthető Horizon hosszúnyak modell több mint 34 cm magas, 23 cm széles és 17 cm mély, 1222 darabból áll, és 37.990 forintért kapható. A hivatalos webáruházban épp’ készlethiányos, de kiskereskedelemben még érdemes keresni.

LEGO® Viking falu

Ebből elég kevés van készleten, szóval reméljük, mikor ezt olvasod, még találsz belőle, ha szeretnél! Az Ideas sorozat készlete a vikingek korába visz vissza, ahol neked kell megépíteni a telepeseid otthonát, benne a természetesen kohóval ellátott kovácsműhellyel, a függőhídon is megközelíthető őrtoronnyal és persze a vezér hosszú házával. A kovácsműhelynek és a hosszúháznak a teteje, a középkori őrtoronynak pedig az oldala távolítható el, így könnyű benézni. Remek ajándék a vikingtörténelem rajongóinak: 2103 elemből áll, 18+-os és 59.990 forint.

LEGO® Vissza a jövőbe időgép

A DeLorean – hozzá Marty és a Doki figurájával, szerszámokkal és mindenféle kiegészítővel! Még a rózsaszín lebegő deszka is ott van hozzá, meg az antigravitációs kerékszett. Rendkívül részletgazdag készlet, amiben a kocsi belsejét is autentikusan megépítheted, igen a fluxuskondenzátorral együtt. A csomag extrája, hogy a DeLorean a filmtrilógia mindhárom része szerint megépíthető, így összerakhatod az eredeti, a jövőbeli és a vadnyugati időgépet is. A 35 cm hosszú, 19 cm széles és 12 cm magas modell 1872 építőelemből áll, 18 éven felülieknek ajánlott, 81.490 forintért.

LEGO® Motorizált világítótorony

Ugyancsak az Ideas sorozat egyik készlete, amit valóban működébe lehet hozni. Megszállottaknak ideális, akik imádnak legózni, mert még őket is le fogja nyűgözni az új elemként megjelenő, valódi Fresnel-lencse, ami koncentrálja a fényt. Természetesen a belseje is megépíthető, a toronyőr szobájával, a kanyargós csigalépcsővel együtt. Extra, hogy van eldugott kincs, csónak, sirály, révész is. A mozgó fény miatt persze a készlet része az elemtartó doboz, a közepes motor és a világításhoz szükséges kábel. Ez az apró elektronika nem csak a világítótorony fényét produkálja, hanem „tüzet rak” a kandallóban is. Felnőtt legósoknak ajánlják, 54 cm magas, 2065 darabos és 121.990 forint.

LEGO® Bosszúállók torony

A Marvellel kooperálva összehozott készlet tényleg káprázatos és igazi kihívás felépíteni. Ez a több mint 90 cm magas, monumentális készlet több egy lenyűgöző kiállítási darabnál. Telis-tele van lehetőségekkel arra, hogy újra eljátszd az Infinity Saga csatáit az összes ismert szereplő 31 figurájával. Ezt tényleg nem aprózták el (ami nyilván az árcédulán is meglátszik): 90x034x25 cm-es és 5201 építőelemből áll, 199.990-ért.

LEGO® Titanic

Ez az, amitől bármely 18+-os LEGO rajongó lábai elgyengülnek, szemei könnybe lábadnak és borogatás után nyúl, mielőtt izgatottságtól remegő kezekkel felbontaná a méretes dobozt. Bár a tragikus sorsú történelmi hajó modellje nem a legfrissebb kiadás (2021-es), még mindig tartja magát a legnépszerűbb készletek között, és ez nem véletlen. Ugyanis HITELES, MÉRETARÁNYOS (1:200) modell, így a gyártó utóbbi pár évének talán legnagyobb bravúrja. Három szekcióból áll, ami hitelesen visszaadja a Titanic részleteit. A középső szekció belsejében olyan részleteket találsz, mint az első osztályú ebédlő, a nagy lépcsősor, az egyik kazánház és számos, különféle osztályú utaskabin. A Titanic történetét olyan részletek megalkotásával lehet életre kelteni, mint a hajóhíd, a sétafedélzet, az olvasóterem, a medence és sok minden más. A valósághű részletek között megtalálod a több mint 300 hajóablakot, az ikonikus hidat, a mentőmellényeket, a jellegzetes padokat, vagy például a teherdarut. Ez az óriási Titanic hajómodell egy történelmi, gyűjthető dísztárgy, amely egyes szekcióihoz bemutatóállvány tartozik. 9090 darabból áll, ami maratoni munkát ígér, de annyira a tökéletesség igényével készült, hogy nem is meglepő a 274.990 forintos árcédula.

És még egyet a végére, amiről külön is írtunk nemrég:

Megvan az új Harry Potter LEGO premierje és ára is – fizetnél ennyit a varázslóbankért?

×