Annyiba kerül, hogy a rajongók a koboldoknak is eladósodnak, ha megveszik. De érdemes elővarázsolni a pénzt, mert ez a gyűjtői szett tényleg gyönyörű!

2023.08.02. – Bejelentette a LEGO a legújabb Harry Potter témájú gyűjtői készlet megjelenési dátumát és árát. A szett nem csak óriási, hanem drága is. Nem véletlen, hogy a felnőtt rajongókat célozzák vele: ennyit valószínűleg kevés fiatal tud félretenni a zsebpénzéből. A 18+-os készlet 4803 elemből áll és igazi csemege, hiszen

a misztikus Gringotts varázslóbankot lehet felépíteni belőle.

A dobozban 13 minifigura lesz: 2 db Harry Potter™, Ron Weasley™, Bellatrix Lestrange / Hermione Granger™, Rubeus Hagrid™, Halálfaló™, Bogrod, Gornuk, Ampók, 2 kobold- és 2 őrfigura. A szett persze autentikus részleteket is rejt: találsz majd benne kanyargós sínpályán sikló csillét, varázslószéfeket (Bellatrixé meglepetést rejt), ukrán acélhasú sárkányt (amelyen három figura utazhat) és még sok minden mást. A varázslóbank részletgazdag előcsarnoka ugyanúgy megépíthető lesz, mint a szomszédos Mágikus Menazséria üzlet.

 

A Wizarding Worlddel kooperálva megalkotott, „varázslatosan kreatív élmény” 3 modellje (földalatti járat, bank, sárkány) egymásra építve 75 cm magas. Impozáns. Az ára is. A Harry Potter – Gringotts™ a varázslók bankja – Gyűjtői kiadás 172.990 forintba kerül, és 2023. szeptember 4-től kapható.

De rá ne taposs:

Miért fáj olyan iszonyatosan kegyetlenül, ha LEGO-kockára lépsz?

×