Most már csak néhány napra vagyunk a Grand Theft Auto széria új részének leleplezésétől. A GTA 6 minden szempontból fejlődni fog.

2023.11.19. – Lassan két hete, hogy a Rockstar hivatalosan is bejelentette a GTA VI potenciális leleplezését. A fejlesztők és a kiadó nem használta konkrétan a GTA VI vagy 6 megnevezést, nemes egyszerűséggel csak következő Grand Theft Auto-ként írták le. Ennek ellenére hatalmas meglepetés lenne, ha nem az ikonikus széria soron következő részét lepleznék le. Ezt megelőzően és ezt követően friss pletykák röppentek fel a címmel kapcsolatban. Ezekben nem csak az öregedési rendszer került elő, hanem a mesterséges intelligenciával felvértezett funkciók is terítékre kerültek.

Később pedig a fegyverekkel kapcsolatos információk is napvilágot láttak. Ezek mind-mind fontos elemei a játéknak, ám van egy dolog, ami még ennél is jobban érdekelheti a játékosokat. Ez pedig nem más, mint a pálya. A GTA részek elképesztő méretű és kidolgozottságú pályákkal rendelkeztek, nem véletlenül imádják sokan a mai napig a Vice City vagy a San Andreas térképeit is. Úgy tűnik, hogy a hatodik rész ismét emelhet a téten.

Hatalmas lehet a GTA 6 pályája

2022-ben kiszivárgott a GTA VI/6 fájljainak egy része, rengeteg belsős videóval megfűszerezve. A Rockstar elismerte ezt, ezzel pedig gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy teljesen valós leakek voltak ezek. A GTA VI – Vice City Mapping Project ezeket a videókat, fájlokat, screenshotokat elemezte az elmúlt időszakban. Sok esetben koordinátákat is leolvashattak a kiszivárgott anyagokon, melynek köszönhetően hosszas munka és együttműködés után egy papíron pontos térképpel is elő tudtak állni. A pálya nagy részét homály fedi, ám az egyes távolságokat tökéletesen be lehetett lőni ezek alapján. A fenti Twitter üzenetben nem csak a pályát magát pillanthatjuk meg, de az is jól látható, hogy sokkal tartalmasabb lehet majd, mint a GTA V térképe. Most már tényleg nem sokat kell várni a bejelentésig, melynek várhatóan a The Game Awards ad majd otthont. 

Mentsd a dátumot! – Itt és ekkor leplezhetik le a Grand Theft Auto VI-ot

×