Már tényleg csak pár napot kell türelemmel lenni, és a Rockstar Games végre leleplezi minden idők legvártabb videojátékát, a Grand Theft Auto VI-ot.

2023.11.14. – Decemberben a Rockstar végre pontot tesz a világ legvártabb játéka, a Grand Theft Auto VI övezte több évnyi találgatás, megannyi pletykálkodás és megszámlálhatatlan állítólagos szivárogtatás végére, amikor is bemutatják, hogy pontosan min is dolgoztak a különösen hosszúra nyúlt fejlesztési ciklus alatt. A GTA VI körüli hype legjobb példája, hogy már a leleplezés leleplezése nyomán felrobbant az internet, mire mindenki vadul és vastagon karikázni kezdte december első hetét jelölő rubrikákat a naptárakban.

És bizony nem csalás nem ámítás, a stúdió tényleg be fogja mutatni az új GTA-t, amire bár ők nem hatként, hanem csak a következő felvonásként hivatkoztak, ez azonban a tényen nem változtat, legyen az a GTA VI vagy a Vice City 2, ez az a játék lesz, amiről mindenki – más címeken ugyan, de – már évek óta szuperlatívuszokban beszél. Sajnálatos ugyanakkor, hogy a bejelentésben a konkrét dátumról egyetlen szót sem ejtettek, így a rajongók egyelőre zavarodottsággal vegyült izgalommal görgethetik a közösségi feedeket az újabb infók reményében.

Nekem azonban van egy erős gyanúm, hogy pontosan mikor és hol fogják először levetíteni a GTA VI legelső előzetesét.

A Rockstar remekül lőtte be a decembert, ami a stúdió 25. éves évfordulójára esik. Ez azért is trükkös, mert hiába túrod fel a világ legjobb detektívjeként a Wikipédiát, a fandomokat, vagy a hivatalos oldalt, ennél konkrétabb dátumot véletlenül sem fogsz találni az alapításról. Már csak azért sem, mert hivatalosan 1999 elején jelentették csak be az új formációt, ami ezelőtt DMA Designként működött.

Idén decemberben azonban egyetlen egyetlen nagy, voltaképp a legrangosabb esemény kerül megrendezésre, ahol a kiadók és a stúdiók is szeretik ellőni a legnagyobb töltényeiket: a The Game Awards. Ezt a játékipar Oscar-gálájaként is szokták emlegetni, ami évről évre nézettségi rekordokat dönt, és mivel nem csak a szakma krémje, hanem a játékosok is aktív és izgatott figyelemmel kísérik, ezért itt kapják a legvakítóbb reflektorfényt a legújabb bejelentések is.

Az idei The Game Awards pedig éppen és véletlenül december legelső hetén, égészen pontosan december 7-én lesz megtartva, ami a legjobb és legkézenfekvőbb alkalom a GTA VI leleplezésére.

Ugyanakkor legyen bármily jelentős is az esemény, valószínűleg már jóval előtte kitudódik a GTA VI trailer híre, így sanszos, hogy őrült mód terhelve lesznek a streamek – ami sajnos a minőségre is hatással lesz. A várhatóan két és fél, akár háromórás gálán pedig valószínűleg nem az első leleplezések között lesz a GTA (már ha tényleg itt mutatják be), sokkal stílusosabb ezzel lezárni, esetleg egy nézettségi tüskét okozni valahol féltávon.

Bárhogyan is, mindenképp érdemes mentened a dátumot, hiszen az új GTA-n kívül egy csomó más izgalmas címet is láthatunk. Azért a Rockstar megerősítéséig/pontosításáig még várj a pattogatott kukoricával.

Ha pedig az idei jelölek is érdekelnek – akikre te is szavazhatsz:

Az Xbox és a Baldur’s Gate 3 is tarolhat a videojátékok Oscar-gáláján

×