Az elmúlt időszakban kifejezetten sok pletyka érkezett a GTA háza tájáról. Talán tudatosan hinti el az információmorzsákat a Rockstar?

2023.11.13. – November 8-án, szerda délután a Rockstar hivatalosan is bejelentette, hogy a következő GTA-t decemberben leplezik le. A fejlesztők és a kiadó nem használta konkrétan a GTA VI vagy 6 megnevezést, nemes egyszerűséggel csak következő Grand Theft Auto-ként írták le. Ennek ellenére hatalmas meglepetés lenne, ha nem az ikonikus széria soron következő részét lepleznék le. Múlt hét elején, már a hivatalos megerősítés előtt is friss pletykák röppentek fel a címmel kapcsolatban. Ezekben nem csak az öregedési rendszer került elő, hanem a mesterséges intelligenciával felvértezett funkciók is terítékre kerültek.

Úgy tűnik, hogy néhány részlet mellett a nemzetközi sajtó is elsuhant. Jól hangzik mindkét fenti újítás, ám nem titok, hogy a Grand Theft Auto sorozatban a fegyvereknek is kiemelt szerep jár. A GTA V új utat nyitott ebben, hiszen elérhetővé tette a hivatalos FPS nézetet a játékosok számára. Megosztó lett a kameranézet sikere, ám az biztos, hogy a játékosok egy részének még élvezhetőbbé tette az akciódús történetet.

Teljesen átalakulhat a fegyverek működése a GTA 6-ban

A korábbi címekben gyakorlatilag korlátlan mennyiségű fegyvert és lőszert tarthattak maguknál a játékosok. A GTA azonban szakítana ezzel. A friss pletykák alapján a realizmus kerülhet előtérbe. A Red Dead Redemption 2-höz és az Alan Wake 2-höz hasonlóan a játékosok csak annyi fegyvert cipelhetnek, ami nagyjából megfelelhet a valóságnak. A szöveg megfogalmazása alapján más lehetőségekkel kell beérni, ha több fegyvert szeretnék használni. Az is elképzelhető, hogy az autó csomagtartóját is hasznosíthatják majd a játékosok. A közösség szerint izgalmasan hangzik, ám remek kérdés, hogy működhet majd éles körülmények között. Most már tényleg csak néhány hét választja el a sorozat rajongóit attól, hogy közelebbről is megismerhessék a várhatóan csak 2024 végén vagy 2025-ben debütáló játékot.

A Netflix-előfizetők INGYEN megkapják minden idők egyik legjobb játékát

×