A Netflix két egészen fantasztikus játékkal örvendezteti meg hamarosan az összes előfizetőjét teljesen ingyen, köztük is minden idők egyik legjobbjával.

2023.11.12. – Bár nem az idei Geeked Week a Netflix eddigi leggrandiózusabb év végi bemutató eseménye, de azért panaszkodni sem panaszkodhatunk.

A november 13-án záródó pár napos Geeked Week során többek közt például premierdátumot kapott a nagysikerű Arcane 2. évada, láthattuk az élőszereplős  Avatár: Az utolsó léghajlító és Yu Yu Hakusho sorozatok előzeteseit, bejelentették a Sárkányherceg 6. évadát és a játékadaptációját, ahogyan a Jurassic World: Krétakori tábor folytatását is. A esemény végéhez közeledve pedig – a harmadik napon – megtudtuk, hogy

  • hamarosan tényleg megszületik a Devil May Cry vérgőzös animációs sorozata,
  • 2024-ben elindul a Netflix legújabb nagyívű misztikus sorozata, a szellemnyomozós Dead Boy Detectives,
  • kifejezetten felnőtteknek szóló eszement animációs sorozatot kap a népszerű kártyajáték, a Robbanó cicák,
  • illetve bejelentették a Netflix-exkluzív új, ezúttal Japánban játszódó Terminátor-animét is.

De legyen bármily meglepő, közel sem ezek a remek bejelentések voltak az est fénypontjai!

A Netflix a legnagyobb durrantást a végére tartogatta:

néhány hónapon belül ugyanis, 2024-ben csomagtól függetlenül az összes Netflix-előfizető teljesen ingyen megkapja minden idők egyik legjobb játékát, a Hadest.

A Hades a méltatlanul keveset emlegetett Supergiant Games 2020-as remekműve, ami – fun fact – a világ első videojátékaként még az egyik legrangosabb irodalmi kitüntetést, a Hugo-díjat is elnyerte – zárójelben plusz fun factként a legnagyobb presztízsű fantasy és sci-fi díj, a Nebula-díj mellett. A Hades egy fantasztikus, korszakos alkotás, ami jócskán túlmutat a videojátékok médiumán, pedig a hack&slash mechanikákon alapuló roguelike szerepjáték műfajából egyáltalán nem következik ez.

A Hades elsőre meglepő módon nem a görög istent, hanem az alvilágból töretlenül kijutni próbáló fiát, Zagreust teszi meg főhősének. A kalandos útja viszont közel sem egyszerű, és szerencsétlenségére különösen sok és gyakori elhalálozással is együtt jár. Ezzel együtt viszont ő is egyre erősebbé és tapasztaltabbá válik, ezáltal pedig teljesen új narratívákat, karaktereket is megismerhetünk, ami egy olyan emlékezetes és letaglózó történetet fest szó szerint a szemünk elé, amilyet játékokban nemigen láthatunk.

Ezt pedig hamarosan minden egyes Netflix-előfizető megtapasztalhatja, méghozzá teljesen ingyen, reklámoktól és bárminemű mikrotranzakció nélkül. Üröm azonban az örömben, hogy az Android-platformok (egyelőre?) kimaradnak ebből a fenomenális élményből, a Hades (előbb?) csak iOS-en lesz játszható.

De nem a Hades az egyetlen magasra tartott játékremek, ami bekerül a Netflix egyre bővülő videojátékos kínálatába. Hamarosan a nem kevésbé zseniális Braid felújított, Anniversary Edition-jét is megkapják a netflixesek, amiben az időt manipulálva kell „megmentenünk” egy valami kimondhatatlan szörnyűség elől kétségbeesetten menekülő nőt. A játékokat a Netflix mobilalkalmazásának „Játékok” menüje alatt fogod megtalálni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ha torrentezek, a szolgáltató láthatja, hogy miket töltök le? – Bajban lehetek?

×