A retro rajongók hamarosan gyönyörű, 4K felbontásban játszhatják a Nintendo 64 játékokat, ráadásul egy külön konzol formájában.

2023.10.17. – Bár talán nálunk annyira nem volt népszerű a Nintendo 64 konzol, mint mondjuk a PlayStation vagy a Commodore 64, a megjelent játékokra talán mindenki emlékszik. Az a sok-sok magyar, aki szereti a retro játékokat és régen kimaradt az N64 élményből, hamarosan pótolni tudja, ráadásul 4K-ban.

A Nintendo 64 ugyanis most a technológia fejlődésnek hála tulajdonképp újjáéled, mondhatni újra megjelenik. Nemrég az Analogue bejelentette, hogy jön egy új konzol, ami 4K felbontásban képes futtatni a N64 játékokat. Sajnos azonban ennél több részletet nem árultak el, sőt tulajdonképpen a konzol kinézetét is homály fedi. A hivatalos oldalon csupán néhány sejtelmes képet látni.

 

Remaster korszak

Ahogy a videojáték-ipar egyre mélyebbre ássa magát a digitális térben, és egyre érkeznek remaster vagy remake verziók a játékokból, a régi világ konzoljait is igyekeznek megőrizni. Az elmúlt években több minikonzol is megjelent már, ami visszahozta a retro játékokat, kissé felújított formában. Ilyen volt például a PlayStation Classic konzol. A videojátékok fizikai verziói pedig szép lassan eltűnnek. Bár a retro boltokban még elvétve hozzájuthatunk régi konzolokhoz, az Analogue valami teljesen mást talált ki.

Analogue 3D

Az Analogue 3D nevű konzol ugyanis a Nintendo 64 konzol újragondolása, ami 4K felbontással, vizuális beállítási lehetőségekkel és vezeték nélküli Bluetooth-kapcsolattal, emuláció nélkül hozza vissza az N64 címeket. Az eredeti dizájn mellett 4 kontrollerportot is kapunk, hogy többen élvezhessük.

Az Analogue-nak egyébként nem ez az első retro-projektje, 2011-ben már meglepték a régi játékok kedvelőit. Leginkább az Analogue Pocket vált azonnal népszerűvé, mivel számos Game Boy, Sega Game Gear, Neo Geo Pocket, Atari Lynx és más játékkazetták lejátszására alkalmas volt. Nem is nagyon lehet kapni, annyire kelendő.

A mai világban, ahol már leginkább SSD-ken, meg online szolgáltatásban táruljuk a játékainkat, jó látni, hogy még gondolnak azokra, akik imádják a fizikai játékokat. Bár az Analogue 3D-ről egyelőre nem sokat tudni, azt igen, hogy valamikor 2024-ben jelenik meg. A tervek szerint az Egyesült Államokban, Európában és Japánban kerül majd forgalomba.

Ezt láttad már?

Ez a gamer szék videokártyának néz – Hűti a tested játék közben

×