Hanem mindjárt kettő! Megbízható szivárogtató osztotta meg, hogy a Nintendo Switch 2 milyen verziókban, mikor és mennyiért jöhet.

2023.10.12. – Egy új leak szerint a Nintendo két különböző modellt szeretne kiadni a következő konzoljából, amely a jelenlegi várakozások szerint a Switch 2 lesz. A Nintendo a Switch élettartama során már több különböző változatot is kiadott a platformból. Az eredeti Switch 2017-ben jelent meg, ezt követte 2019-ben a Switch Lite, majd 2021-ben a Switch OLED. Most úgy tűnik, hogy

a Nintendo hasonló stratégiát tervezhet a Switch 2 esetében is, de rögtön a megjelenéskor több modellt útjára enged.

A korábban is pontos szivárogtatónak bizonyult SoldierDelta nevű Discord-fiók szerint a Nintendo 2024-ben a Switch 2 két iterációját is kiadhatja, 399 és 449 dolláros árfekvésben (145, illetve 163 ezer forint). A két lehetséges verzió közül az utóbbi lenne a Switch 2 Standard Edition változata, míg az olcsóbb modell kizárólag digitális konzolként jelenne meg, azaz nem tartalmazna fizikai lemez-, vagy kazettameghajtót.

Forrás: Nintendo

Nyilvánvaló, hogy ez egyelőre csak pletyka, így hiába a SoldierDelta jó hírneve, azért nem árt egészséges kételkedéssel fogadni a Nintendo Switch 2-vel kapcsolatos híreket. Főleg, ha premierdátumról van szó, bár azt is egész konkrétan megjósolta a discordos forrás. Az értesülésük amúgy illeszkedik a korábbi pletykákban vázolt képhez, mely szerint a Switch 2 a jövő év második felében kerül a piacra. SoldierDelta úgy véli, ez egész pontosan 2024 szeptember 24-e lesz.

Korábbi híresztelések egyébként arról is szólnak, hogy milyen új game-ek kíséretében köszönhet be az új Nintendo konzol. Ezek egy nyílt világú, 3D-s Super Mario játékról és egy új Monster Hunter, valamint Super Monkey Ball címekről szólnak. Hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett, sem a Switch 2-ről, sem a hozzá kiadásra kerülő játékokról, szóval még türelmesen várni kell.

Ezek viszont elég biztos, hogy jönnek, még a Nintendo nagy dobása előtt:

A Deck meg a Switch egy dolog – ilyen kézikonzol kínálat jön még 2023-ban

×