A Nintendo már javában készül a következő generációs Switch konzolok bejelentésére. Az is kiderülhetett, hogy milyen erőre számíthatunk.

2023.09.19. – Igazán izgalmas napokat élhet át a gaming közösség. Jelentős mennyiségű belsős dokumentum, levelezés szivárgott ki az elmúlt napokban a Microsoft és az Activision háza tájáról. Kiderült, hogy 2024-ben érkezhet egy átgondoltabb Xbox Series X, de az sem titok, hogy mikorra tervezik megjelentetni a következő generációt. Ha ez nem lenne elég, akkor egy rakat, még be sem jelentett Bethesda játék is lebukott. Legutóbb pedig a Nintendo felvásárlását érintő információkat veséztük ki az oldal hasábjain.

Switch - Nintendo

A téma ezúttal is a Nintendo, ám teljesen más megközelítésből. A Nintendo Switch 2017-ben jelent meg. Azóta több változatát, átdolgozást is kiadta az óriáscég. Ott van például a Switch Lite, mely inkább a hordozhatóságra helyezte a hangsúlyt. Nem is olyan rég pedig az OLED kijelzővel felvérezett variáns is a piacra került. Mindeközben pedig a „sima” Switch belseje is kisebb-nagyobb átalakításon ment keresztül. Egy dolog azonban közös ezekben az egységekben: ugyanazt a főhardvert használják.

Ilyen erős lehet majd a Nintendo Switch 2

A jelenlegi Nintendo Switch konzolok lelkét az Nvidia Tegra X1 SoC adja. Bár egykor kifejezetten erős chipnek számított, hamar eljárt felette az idő. 20 vagy 16 nanométeres gyártástechnológián készül, miközben idén az Apple már 3 nanométer felé kacsingat a Pro telefonjainál. A pletykák alapján a Switch 2 Ampere magokkal érkezhet, melyeket az Nvidia az RTX 30-as szériában hasznosított. Ezek alapján lehetett sejteni, hogy nem lesz gyenge masina, ám az erejét tekintve csak találgatások voltak.

Belsős Activision levelekben érintették a Nintendo Switch erejét is

A belsős Activision levelekben érintették a Nintendo Switch erejét is

Az Activision levelezései alapján a következő Nintendo Switch az Xbox One és PlayStation 4 generáció erejét hozhatja magában, mindezt teljesen hordozható formában. Ez elsőre talán gyengének hangozhat, ám ne feledjük, hogy egy hordozható konzolról beszélünk. A jelenlegi hardvernél ez is fényévekkel erősebb lenne, a gyári és külsős Nintendo játékok hibátlanul futhatnának az új hardveren. A bejelentésig természetesen érdemes ezeket az információkat pletykaként kezelni, de nagy eséllyel nem a sötétben tapogatóztak az Activision munkatársai.

Forrás: Videocardz

A Microsoft a Nintendót is meg akarta venni az Xboxnak – kétszer

×