A Blizzard dolgozói és játékosai körében is egyre kevésbé kedvelt cégvezetőnek a felvásárlás lezárása és az átmenet az utolsó dolga. Bye-bye Bobby!

2023.10.14. – Bár elvitathatatlan érdemei vannak abban, hogy az Activision Blizzard ma az, ami, nagyon rosszul kezelte a vállalat botrányait és a magas fizetése, gigászi bónuszai, illetve vállalati magángépe is rendesen csípte az emberek szemét. Bobby Kotick már csak 2023 végéig marad a cég vezérigazgatója, így lényegében egy dolga maradt: az, hogy biztosítsa a felvásárlás átmenetét. Aztán le is út, fel is út – ahogy azt megjósoltuk az egész hercehurca legelején.

Mint írtuk, lévén minden érdemi akadály elhárult a gaming ipar történetének legnagyobb értékű felvásárlása elől, a Microsoft bekebelezi a Blizzardot. Ennek következtében Kotick főnöke az Xbox-vezér Phil Spencer lesz. Utóbbi meg is üzente, hogy mit vár el tőle – gyakorlatilag utolsó feladatként. „Már régóta mondom, hogy teljes mértékben elkötelezett vagyok az átmenet segítése mellett.

Phil megkért, hogy maradjak az ABK vezérigazgatója, aki neki jelent, és megegyeztünk, hogy ezt 2023 végéig csinálom”

– írta Kotick a Blizzard dolgozóinak pénteken küldött e-mailben. Ez a körlevél gyakorlatilag megerősítette azt, amit egy ideje sejteni lehet: a Microsoft tényleg megszerzi a vállalatot. „Mindketten alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk a csapataink és a játékosok számára zökkenőmentes integráción” – fűzte hozzá.

Bobby Kotick 1991 és 2008 között vezette az Activisiont, majd a Vivendi Games-szel történt összeolvadás után létrejövő Activision Blizzard vezérigazgatója lett. Regnálása alatt nőttek óriássá olyan franchise-ok, mint a World of Warcraft, a Candy Crush, a Diablo és persze a Call of Duty. A Dexerto azt írja: a vezető aligha jár rosszul a távozással, mert csak a személyes tulajdonában lévő részvénycsomag legalább 400 millió dollárt ér azon az árfolyamon, amit a Microsoft ígért, de minden bizonnyal további lelépti díj is csilingelni fog majd a számláján.

Nehéz lenne megkönnyezni a Blizzard-vezér sorsát:

Kirúgott 200 embert, aztán 200 millió dollárral jutalmazta magát az Activision CEO-ja

×